eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domszybkowary › Re: szybkowary
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Marex" <m...@N...gazeta.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: szybkowary
    Date: Wed, 19 Aug 2009 18:44:40 +0000 (UTC)
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 44
    Message-ID: <h6hh6o$n20$1@inews.gazeta.pl>
    References: <h6dj6r$9pj$1@achot.icm.edu.pl> <h6dl9m$lto$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    <h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl> <h6fgb4$n9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <h6heoi$bpb$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: localhost
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1250707480 23616 172.20.26.233 (19 Aug 2009 18:44:40 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 19 Aug 2009 18:44:40 +0000 (UTC)
    X-User: marksv
    X-Forwarded-For: 83.26.101.30
    X-Remote-IP: localhost
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:113954
    [ ukryj nagłówki ]

    SALAMON <s...@p...beztego.fm> napisał(a):

    > Panslavista pisze:
    > > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
    > > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
    > >
    > >> Panslavista pisze:
    > >>
    > >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
    > >>>
    > > itp.
    > >
    > >>>
    > >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
    > >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
    > >>
    > >>
    > >> pozdrawiam
    > >> SALAMON
    > >>
    > >
    > > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
    > >
    > >
    > >
    > Ale po co?
    > Pół godziny na grochówkę wystarczy.
    > A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
    > garem, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
    > wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
    > rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
    > czynności.
    > Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
    > ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))
    >
    >
    > pozdrawiam
    > SALAMON
    Jak to chyba mówiono : z pustego nawet i Salomon nie "nadmucha"...

    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1