eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzy › Re: Do winiarzy
  • Data: 2009-11-10 13:43:57
    Temat: Re: Do winiarzy
    Od: "mirzan" <l...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    > Akurat brak siarkowania przy wyrobie wina powoduje zwiększenie
    > prawdopodobieństwa wystąpienia ujemnych skutków.

    W tym przypadku,nie wiadomo co jest złe,a co dobre.Jak na mój osobisty gust,
    jest wielkim złem wino zasiarkować,zalakować i schować w piwnicy na kilka lat.
    Kąty zawala,może się stłuc,a skoro nie używane,to wogóle nie było potrzebne.
    Jak jest robione,to ma być dobrze zrobione,szybko wypite,na zdrowie i chwałę
    Bachusa,ku uciesze zmysłu smaku i jasności myśli.Bo w przyszłym sezonie butla
    będzie potrzebna.
    Pozdrawiam.Mirzan

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1