eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDynia gigant :-)Re: Dynia gigant :-)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
    tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
    From: Panslavista <p...@w...pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Dynia gigant :-)
    Date: Fri, 28 Aug 2009 10:32:47 +0200
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 28
    Message-ID: <p...@w...pl>
    References: <h73qp1$1gb$1@news.wp.pl> <h743e4$gn5$1@inews.gazeta.pl>
    <p...@w...pl>
    <4a9748eb$0$5656$9a6e19ea@unlimited.newshosting.com>
    <h77vjj$ro$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: abcw138.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1251448504 5634 83.6.238.138 (28 Aug 2009
    08:35:04 GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Aug 2009 08:35:04 +0000 (UTC)
    User-Agent: Pan/0.14.2 (This is not a psychotic episode. It's a cleansing moment of
    clarity.)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:226513
    [ ukryj nagłówki ]

    On Fri, 28 Aug 2009 09:05:17 +0200, Barbara Miącz wrote:

    > Michal Misiurewicz pisze:
    >> Panslavista wrote:
    >>> Nie przejmowac się i przerobić na zupy, konfitury, marmolady dyniowe
    >>> lub mieszane, np. z jabłkami, gruszkami czy powidła z śliwkami.
    >>> Doskonała jest pastyła.
    >>
    >> Tylko nie jestem pewien, czy taka dynia-gigant będzie w ogóle zdatna
    >> do jedzenia.
    >>
    > Gdyby nawet była jadalna to z dodatkami będzie około 1 tony
    > do przerobienia :-)
    > Już go widzę jak szaleje po sieci i kupuje szatkownice, kotły,
    > parniki... :-)
    >
    > Pozdrawiam, Barbara

    E tam, tone mogę przerobić i teraz, tymi naczyniami, które mam do
    dyspozycji. Szatkownicę też mam - z nozami do kapusty, ale oryginalne
    noże do okopowych jeszcze mam. Można było dla bydła ziemniaki czy
    buraki na zrębki szatkować, aby krowy się nie podławiły.
    Nic nie stoi na przeszkodzie zrobić zrębki z miąższu przed gotowaniem,
    najwięcej roboty z obieraniem... Ale tyle tu pań - zaprosiłbym do
    wspólnej a nawet roboty po pracy i każda wzięa by sobie częsć
    przetworów...

    Zamańczywa pierpiektywa... :-))))))))))))))))))))))))

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1