eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domGarnek do gotowania ryzu (elektryczny)Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
    sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
    From: "Panslavista" <p...@w...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
    Date: Wed, 29 Apr 2009 00:13:52 +0200
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 22
    Message-ID: <gt7v6m$4o5$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    References: <c...@s...googlegroups.com>
    <c...@s...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: aart82.neoplus.adsl.tpnet.pl
    X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1240956951 4869 83.5.205.82 (28 Apr 2009 22:15:51
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Apr 2009 22:15:51 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
    X-Antivirus: avast! (VPS 090428-0, 2009-04-28), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:110788
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:cbb1d8aa-040c-4fc1-995e-d2d493631d8f@s1g2000prd
    .googlegroups.com...
    On 28 Kwi, 16:45, Rafal M <r...@g...com> wrote:
    > Witam
    >
    > Tydzien temu kupilem sobie garnek do gotowania ryzu (Rice Cooker).
    >
    > Ma ktos moze sposob na to, aby uniknac przypalania sie ryzu na spodzie
    > garnka? Przy kazdym rodzaju powstaje cieniutka przypalona warstwa
    > ryzu. Schodzi ona bez problemu jako cienki placek.

    Nie wsypuj ryżu do suchego garnka, dolewając po tym wodę - zawsze
    nalej przynajmniej trochę wody najpierw.
    Jeśli jest tam jakaś możliwość regulacji temperatury, po osiągnięciu
    maksimum zmniejsz temperaturę.

    Po co komu taki garnek? Przecież wystarczy zwykły aby ryż zagotować i
    wstawić do ciepłego piekarnika aby doszedł.
    Ja daję na dno trochę oleju - wliczam go do ilości wody, aby ryżu nie
    rozkleić.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1