eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieIndukcja c.d.Re: Indukcja c.d.
  • Data: 2013-11-11 10:08:33
    Temat: Re: Indukcja c.d.
    Od: slavo65 <s...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu niedziela, 10 listopada 2013 23:19:35 UTC+1 użytkownik Andrzej Lawa napisał:
    > W dniu 10.11.2013 13:42, slavo65 pisze:
    >
    >
    >
    > >> Nie jest to jakieś trudne rozwiązanie, tylko mało sensowne i powodujące
    >
    > >>
    >
    > >> dodatkowe, zupełnie niepotrzebne problemy tak w trakcie budowy jak i
    >
    > >>
    >
    > >> eksploatacji (powodzenia w czyszczeniu).
    >
    > >
    >
    > > Jakbym słyszał konkurencję, która olała klientów
    >
    > > i teraz próbuje wyjść "z twarzą" :)
    >
    >
    >
    > Konkurencję? Nie sądź innych po sobie, marketoidzie!
    >
    >
    >
    > > Potrafisz wymienić na czym ta mała sensowność polega,
    >
    > > jakie niepotrzebne problemy generuje
    >
    >
    >
    > Kanał trzeba poprowadzić pod podłogą - dodatkowa dziura w domu,
    >
    > dodatkowe mostki cieplne. Pewnie, można ocieplać, docieplać i kombinować
    >
    > - ale to jest właśnie niepotrzebne kombinowanie. Rozwiązywanie
    >
    > problemów, których w ogóle nie powinno być.
    >
    >
    >
    > W zbrojonej płycie tego nie puścisz, więc musisz dać to wyżej - w
    >
    > warstwie, gdzie robi się ogrzewanie podłogowe.
    >
    >
    >
    > Wychodząca blisko gruntu dziura ze spożywczymi zapachami będzie wabić
    >
    > robactwo.
    >
    >
    >
    > Generalnie mnóstwo dodatkowych kłopotów, mnóstwo dodatkowych możliwości
    >
    > spartolenia czegoś, mnóstwo dodatkowych kosztów - i po co? Tylko po to,
    >
    > żeby nie było widać okapu?
    >
    >
    >
    > Bo argumenty o "niezaparowaniu okularów" są żałosne - ma okulary, zwykłą
    >
    > 4-palnikową gazową kuchenkę (czasem nie ma prądu) i jedyny moment, kiedy
    >
    > mi okulary zachodzą parą podczas gotowania, to moment odlewania wody z
    >
    > makaronu. A na to twój magiczny blat nie pomoże.
    >
    >
    >
    > To trochę jak robienie dachu ze złotej blachy "żeby nie korodował". Niby
    >
    > racja - złota blacha nie zardzewieje, ale i normalna stalowa powinna
    >
    > wytrzymać dekady. Za to złota będzie kosmicznie droga, dużo cięższa, za
    >
    > miękka i będzie problem z kolorem (niewielki wybór ;) )
    >
    >
    >
    > To kosztowny bajer, którego jedynym celem jest "pokazanie kasy" (przez
    >
    > kupującego) i wydojenie frajera (przez sprzedającego).
    >
    >
    >
    > > i o jakim czyszczeniu mowa?
    >
    >
    >
    > Czyszczeniu kanałów. Filtr tylko zmniejszy problem - prędzej czy później
    >
    > trzeba będzie wyczyścić.

    Jesteś tu kolejnym dyskutantem, który "obiektywnie" chce za innych decydować jakie
    "problemy" mają mieć w mieszkaniu.
    BORA ma lepsze filtry niż konkurencja, ale zakładając, że nie, to kanał
    odprowadzający od BORA będzie zapewne tak samo czyszczony jak wszystkie inne kanały
    odprowadzające od wszystkich innych wyciągów i okapów.
    Czy zajmowałeś się dotychczas tymi innymi, jakże niepraktycznymi, markami?
    I co proponowałeś, aby uniknąć tego problemu? Jak sobie te inne marki radzą z
    przyciągającymi robactwo wywiewami? Jak sobie z tym u siebie w domu poradziłeś?

    Musisz się pogodzić z tym, że nikogo nie obchodzi, co ty teraz o BORA sądzisz. Dla
    zdecydowanej większości osób chcących mieć kuchnię, szczególnie dla tych, którzy z
    BORA mieli kontakt praktyczny, oferta BORA ma taki stosunek zalet do wad, że to ją
    właśnie chcą.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1