eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieNiedługo START no i kilka pytań w rodzaju "jak to jest"Re: Niedługo START no i kilka pytań w rodzaju "jak to jest"
  • Data: 2009-04-17 07:48:04
    Temat: Re: Niedługo START no i kilka pytań w rodzaju "jak to jest"
    Od: Krzemo <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 17 Kwi, 09:20, "Bartek" <b...@...atonet.pl> wrote:
    > W przypadku drzwi, zostawia się 10cm więcej.

    W przypadku drzwi trzeba uwzględnić wysokość wszystkich warstw
    podłogi, bo niestety nadproże nie tak łatwo potem przesunąć ...
    ;-)

    > > 2. Czy jak mam posadzkę na dole:
    > >    - podsypka piaskowa
    > >    - beton 10 cm
    > >    - izolacja z folii
    > >    - styro twardy 15 cm
    > >    - posadzka zbrojona siatka 4 cm
    > >    - panele
    > > To w przypadku np kuchni z ogrzewaniem wodnym podłogowym powinienem ją
    > > pogrubić czy taka wystarczy?
    >
    > Do podłogówki wylewka powinna mieć chyba min. 62mm, najlepiej zrobić
    > 70-80mm. Styropian 15cm to trochę przesada, 12cm wystarczy.
    >

    Najczęściej piszą o 65-70 mm ... 40mm to zdecydowanie za mało
    ;-)

    Pozdrawiam,
    Krzemo.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1