eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOdświeżenie starego stołuRe: Odświeżenie starego stołu
  • Data: 2016-06-15 23:19:33
    Temat: Re: Odświeżenie starego stołu
    Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 11.06.2016 o 11:37, Adam Sz. pisze:
    > W dniu sobota, 11 czerwca 2016 02:38:20 UTC+2 użytkownik JDX napisał:
    >
    >> A jak się sprawdza pod względem mocowania maszynki do mięsa czy
    >> nap..ania młotkiem do mięsa (oczywiście nie bezpośrednio tylko przez
    >> deskę)? Czy często trzeba powtarzać olejowanie? Chciałbym odnowić matce
    >> stolik w kuchni, a w sam raz zostało mi trochę oleju, którego używam do
    >> mniej narażonych na urazy mechaniczne mebli (blat w łazience, zabytkowy
    >> stolik do salonu). A jeśli nie oleju, to czego należałoby użyć, aby
    >> powłoka była w miarę odporna mechanicznie? Jakiegoś lakieru do parkietów?
    >
    > O lakierach zapomnij - popeka i latwo tego nie naprawisz :)
    > Ja w kuchni blaty smaruje twardym olejowoskiem Osmo. Daje to minimalnie
    > wieksza odpornosc niz zwykly olej ale cudow sie nie spodziewaj - to nie
    > lakier :-) Do tluczenia miesa uzywam dodatkowej dechy z drewna.
    (...)
    Którą kładę na kolana, a nie stole. Po co mam kaleczyć stół przy
    tłuczeniu oraz sąsiadom hałasować.
    Muszą wiedzieć kiedy robię schabowy. :-)

    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1