eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzy › Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-14 08:50:49
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 11.01.2022 o 00:34, Zenek Kapelinder pisze:
    > wtorek, 11 stycznia 2022 o 00:31:51 UTC+1 Zenek Kapelinder napisał(a):
    >> poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 23:29:28 UTC+1 r...@k...pl napisał(a):
    >>> Sun, 09 Jan 2022 14:15:44 +0100, w <o...@l...harvard.local>,
    >>> "Tomasz Gorbaczuk" <g...@a...pl> napisał(-a):
    >>>
    >>>> Mamy fachowców z tego tematu na grupie ;-) - więc może ktoś pomoże.
    >>>> Chcę samodzielnie piec chleb. Schodzi mi go bochenek na dwa dni.
    >>>> Po pobieżnej analizie alle widzę, że kombinacji typów, marek, mocy i
    >>>> zasady działania pieców do chleba jest więcej niż przy agregatach ;-)
    >>>> Od czego zacząć? - na co zwrócić uwagę?
    >>> My kupiliśmy Adlera za 300zł. Bochenki 1,5kg, dwa wihajstry do mieszania.
    >>> Robi też dżem, jogurt i coś tam jeszcze.
    >>> Ma timer, więc możesz ustawić start na 5:00 i o 8:00 (zależy od masy) będzie
    >>> świeżutki chlebuś :)
    >>>
    >>> Czy jest super to nie wiem, bo się nie znam. Na razie na etapie eksperymentów.
    >>> Ale działa :)
    >> Ma timer.
    > Mój co kosztował 120 złotych wiele lat temu i mniej więcej tyle samo kosztuje
    teraz też ma timer. Ma jeszcze12 programów. Ale to za mało żeby chleb zrobić. Chleb
    robiło się zawsze i cały czas te lepsze się robi z kilku składników. To mąka, woda,
    tłuszcz, sól. W chlebie nie ma miejsca na drożdże. Bo w X wieku nie było zabek w
    których sprzedają drożdże w kostkach. Przy programach jakie są w maszynkach do chleba
    czas wyrastania wynosi nie więcej niż dwie godziny. I jest wystarczający do chleba w
    którym jest sporo kupnych drożdży. Z drugiej strony chleb w którym jest dużo kupnych
    drożdży pomimo tego że w smaku potrafi być sympatyczny to do prawdziwego chleba ma
    się jak barwa na kurierze do kurwy na barierze. Żeby wyszedł dobry chleb z maszynki
    potrzebny jest cykl. 1 mieszanie składników. 2 z pół godziny przerwy. 2 drugie
    mieszanie ciasta a właściwie to jego wyrabianie w czasie którego do ciasta wprowadza
    się powietrze . 6-8 godzin wyrastania dopiero pieczenie. W czasie takiego cyklu
    trzeba zdecydować kiedy dokładać zaczyn/zakwas.

    Kłamiesz.



    --
    Ta wiadomość e-mail została sprawdzona pod kątem wirusów przez oprogramowanie AVG.
    http://www.avg.com

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1