eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domPiec trociniak - jak rozpalicRe: Piec trociniak - jak rozpalic
  • Data: 2010-12-03 09:04:00
    Temat: Re: Piec trociniak - jak rozpalic
    Od: "RobertP." <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Fri, 03 Dec 2010 09:12:05 +0100, Przemyslaw Salata
    <p...@p...pl> wrote:

    > Witam
    >
    > Potrzebuje pomocy w sprawie techniki rozpalania pieca trociniaka,
    > takiego tylko stary uzywany
    > http://allegro.pl/piec-piecyk-trociniak-najwiekszy-t
    anie-grzanie-i1336234533.html
    >
    > Niby robilem wszystko jak mi sasiad pokazywal, probowalem 2 godziny i
    > porazka. Probowalem gazetami, rozpalilem nawet male ognisko ze szczap
    > nad dziura wlotowa z wior i nic.
    >

    Witam,
    Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem gdzie to ognisko rozpaliłeś, ale
    trzeba wrzucić rozpalone szczapy (najlepiej smolne) z góry _do otworu_
    który jest w środku (na zdjęciach z aukcji nie widać czy na pokrywie jest
    mały dekielek przez który można te szczapy wrzucić, ale IMO powinien być).
    Oczywiście zakładam też, że trociny były porządnie ubite z włożonym jakimś
    kołkiem w środku, a po wyjęciu tego kołka otwór się nie zasypał). Trociny
    w trociniaku palą się właśnie od tego centralnego otworu do brzegu tego
    dużego wyjmowanego "wiadra" a nie od góry.

    --
    Pozdrawiam
    RobertP.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1