eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta gazowa czy ceramiczna? › Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
  • Data: 2009-11-26 09:16:01
    Temat: Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
    Od: "marko1a" <m...@l...de> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "Ariusz" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    news:heioth$c6u$1@news.onet.pl...

    > Nie wiem czy to nie mity - owszem słyszy się, że gdzieś tam butla strzeliła
    > ale to butla nie kuchenka, że komuś się czajnik spalił, ale nowe kuchenki
    > gazowe mają już sporo zabezpieczeń, zdmuchnięcie płomienia - odcina gaz, zbyt
    > wysoka temperatura - odcina,...

    A jak ktoś chce się otruć gazem albo kogoś wysadzić w powietrze to odkręca
    główny zawór albo kurek w kuchni bez zabezpieczeń.

    > O tak, dodam jeszcze, że jak na płytę coś Ci kapnie podczas gotowanie, pryśnie
    > rozgrzany tłuszcz... to się wyłączy

    Woda owszem jak zaleje ale tłuszcz jak pryśnie? Cuda opowiadasz.
    W gazie jak wykipi to też nieraz zaleje i zgasi płomień.

    > Dodam jeszcze - sterowanie umieszczone w takim miejscu (kuchenka z którą
    > miałem do czynienie - nie pamiętam już producenta), tak się nagrzewa, że
    > ciężko bez rękawiczki zmienić parametry.

    Miałes taniego bubla widocznie.
    W dobrej kuchni przyciski dotykowe są tak usytuowane że się nie nagrzewają a w
    kuchni indukcyjne jest to wogóle nie możliwe bo rozgrzewa się sam garnek a pole
    pod nim ma sporo mniejszą temperaturę.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1