eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta gazowa czy ceramiczna? › Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
    sfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news
    .neostrada.pl!not-for-mail
    From: "marko1a" <m...@l...de>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
    Date: Thu, 26 Nov 2009 10:16:01 +0100
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 27
    Message-ID: <helh5c$5bt$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    References: <hegtrp$2rg$1@inews.gazeta.pl> <hehevb$789$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <heioth$c6u$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: yc83.internetdsl.tpnet.pl
    X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1259227116 5501 80.55.236.83 (26 Nov 2009
    09:18:36 GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Nov 2009 09:18:36 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
    X-RFC2646: Format=Flowed; Response
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:379361
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Ariusz" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    news:heioth$c6u$1@news.onet.pl...

    > Nie wiem czy to nie mity - owszem słyszy się, że gdzieś tam butla strzeliła
    > ale to butla nie kuchenka, że komuś się czajnik spalił, ale nowe kuchenki
    > gazowe mają już sporo zabezpieczeń, zdmuchnięcie płomienia - odcina gaz, zbyt
    > wysoka temperatura - odcina,...

    A jak ktoś chce się otruć gazem albo kogoś wysadzić w powietrze to odkręca
    główny zawór albo kurek w kuchni bez zabezpieczeń.

    > O tak, dodam jeszcze, że jak na płytę coś Ci kapnie podczas gotowanie, pryśnie
    > rozgrzany tłuszcz... to się wyłączy

    Woda owszem jak zaleje ale tłuszcz jak pryśnie? Cuda opowiadasz.
    W gazie jak wykipi to też nieraz zaleje i zgasi płomień.

    > Dodam jeszcze - sterowanie umieszczone w takim miejscu (kuchenka z którą
    > miałem do czynienie - nie pamiętam już producenta), tak się nagrzewa, że
    > ciężko bez rękawiczki zmienić parametry.

    Miałes taniego bubla widocznie.
    W dobrej kuchni przyciski dotykowe są tak usytuowane że się nie nagrzewają a w
    kuchni indukcyjne jest to wogóle nie możliwe bo rozgrzewa się sam garnek a pole
    pod nim ma sporo mniejszą temperaturę.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1