eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta gazowa czy ceramiczna?Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Paweł Bochenek" <p...@g...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
    Date: Sat, 28 Nov 2009 15:11:16 +0000 (UTC)
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 41
    Message-ID: <hereik$2bb$1@inews.gazeta.pl>
    References: <hegtrp$2rg$1@inews.gazeta.pl> <hehevb$789$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <hejbmg$5b9$1@atlantis.news.neostrada.pl> <hejcd5$4bb$1@news.onet.pl>
    <hejep7$apr$1@nemesis.news.neostrada.pl> <hejid0$lq9$1@news.onet.pl>
    <helf80$pl9$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: localhost
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1259421076 2411 172.20.26.238 (28 Nov 2009 15:11:16 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 28 Nov 2009 15:11:16 +0000 (UTC)
    X-User: pawelboch
    X-Forwarded-For: 94.40.22.13
    X-Remote-IP: localhost
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:379607
    [ ukryj nagłówki ]

    Marek Dyjor <m...@p...onet.pl> napisał(a):

    > Ghost wrote:
    > > Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    > > news:hejep7$apr$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > >> Ariusz wrote:
    > >>
    > >>> krys pisze:
    > >>>> JS wrote:
    > >>>>
    > >>>>> Gaz wady:
    > >>>>
    > >>>> [...]
    > >>>> 6. Tłuste opary oblepiające wszystko w kuchni.
    > >>>>
    > >>>> Justyna
    > >>>
    > >>> A z elektrycznej to nie masz oparów...
    > >>
    > >> No użyszkodnicy kuchni elektrycznych takich bonusów nie mają. Bo te
    > >> opary są
    > >> z gazu, a nie z gotowania.
    > >
    > > Tluste oblepiajace opary sa z gotowania, nie z gazu.
    >
    > dokładniej podczas spalania powstają gorące gazy które tworzą mocny ciąg w
    > górę porywając efekty gotowania i roznosząc po calej kuchni, okap pomaga na
    > tę przypadłość ale musi ostro ciągnąć.
    >
    > Kuchnia indukcyjna nie wywołuje takiego zjawiska, mamy tylko opary z garnków
    > ale stosunkowo chłodne i mniej ekspansywne.


    No to z tego wniosek, że rozwiązaniem jest dyscyplina gotowania ;)
    No bo po co ten gaz ma się tak palić, że "gorące spaliny porywają coś tam do
    góry"? Gazu odkręcamy tyle, by podgrzewał garnek a nie otoczenie.
    pzdr., PB


    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1