eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-21 09:29:52
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Mateusz Bogusz <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 21.10.2020 05:54, s...@g...com wrote:
    > Nauczyles sie jzu co nieco i po prostu zamow se blaty granitowe. Ale przy nich
    pamietaj aby kotletow nie bic ani po nich nie chodzic bo moga popekac.
    > Jak chcesz pancerne to nierdzewka, ale pewnie zonie sie nie spodoba.

    Są jeszcze konglomeraty -
    https://www.castorama.pl/co-to-jest-konglomerat-ins-
    1113299.html - ja
    mam taki w kuchni.

    - niższa cena niż kamienia choć wyższa od blatów z wiórów
    - kawałki łączy się żywicą i całość poleruje (struktura wewnątrz i na
    zewnątrz jest jednorodna)
    - łączeń nie widać więc dowolny kształt wygląda jak z jednej płyty
    - blat ma u mnie 8mm grubości
    - stawiam na nim mokre, gorące, zimne nic się nie dzieje
    - jeżeli zrobiłby się jednak jakiś wżer albo by się porysował to jak
    wspomniałem, pasta samochodowa + szmatka bawełniana i normalnie się to
    poleruje
    - można wyciąć kawałek, przylepić żywicą nowy w to miejsce i spolerować
    (jeżeli nie mamy blatu w jakimś konkretnym wzorze to łączeń nie da się
    zobaczyć)
    - zlew kuchenny mam z tego samego i jest on na stałe połączony z blatem
    tworząc jednolitą masę (super się zgarnia okruchy, wodę, bajka!)
    - właściwie blat na całe życie albo do znudzenia

    --
    Pozdrawiam,
    Mateusz Bogusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1