eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-21 20:33:29
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Jacek <k...@a...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 20.10.2020 o 10:39, Marek pisze:
    > Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez firmę
    > zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    > Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po niecałym roku
    > użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka blatów (drewnianych,
    > laminowanych) które są łączone ze sobą czołami. Wykonawca ostrzegał żeby
    > niedopuścić do pozostawienia na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu
    > blatów ani do stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym
    > łączeniu blaty w dwóch punktach spuchły.
    U siebie nasączyłem płyty z obu stron blatu lakierem epoksydowym dość
    mocno rozrzedzonym. Wpiło może 2x5 ml, może trochę mniej. Jak przeschło
    pomalowałem jeszcze lakierem bez rozrzedzania. Silikon dopiero na końcu.
    Nic nie puchnie, a blat ma półtora roku.
    Przy okazji podzielę się spostrzeżeniem: stare blaty miałem Kronopol, a
    nowe Biurostyl. Różnica w cenie nieduża, ale te drugie mają okleinę typu
    trochę twardsza tapeta i wydaje mi się, że nie ma szans, aby wytrzymały
    tyle, co poprzednie.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1