eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-21 13:00:57
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Kadar Oszmiański <o...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Tue, 20 Oct 2020 06:51:24 -0700 (PDT), WS napisał(a):

    > On Tuesday, October 20, 2020 at 2:30:53 PM UTC+2, collie wrote:
    > to możemy kupić
    >> i blaty marmurowe w każdej kuchni. By nie puchły.
    >
    > Może by i nie puchły, ale za to blat marmurowy trzeba co chwilę impregnować, bo
    łapie plamy. Jeśli wyleje się coś kwaśnego (choćby wino) to już całkowita porażka,
    wsiąka + pojawiają się wżery ;)

    I tak i nie. Tu mam do czynienia prawie z samymi blatami marmurowymi i
    jakoś nie zauważyłem, żeby były problemy a szczególnie z winem. Na temat
    wina i blatów wiem co piszę, testuję jedne i drugie od pierwszego dnia
    pobytu w Hiszpani, jednego i drugiego mają tyle, że nie wiedzą co z tym
    robić. Ja na razie wiem. W "starym świecie" miałem blat granitowy.
    Zaniedbałem go trochę bo przez 8 lat ani razu nie impregnowałem ale
    różnic między wyglądem pierwszego dnia a ostatniego gdy go widziałem,
    nie było.
    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1