eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni.Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • X-Received: by 10.140.95.67 with SMTP id h61mr64464qge.9.1421867604992; Wed, 21 Jan
    2015 11:13:24 -0800 (PST)
    X-Received: by 10.140.95.67 with SMTP id h61mr64464qge.9.1421867604992; Wed, 21 Jan
    2015 11:13:24 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
    !eu.feeder.erje.net!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.gigan
    ews.com!v8no2632572qal.1!news-out.google.com!l7ni0qai.0!nntp.google.com!bm13no2
    115011qab.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Date: Wed, 21 Jan 2015 11:13:24 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <m9ogkf$7mi$1@news.vectranet.pl>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.243.206.146;
    posting-account=8M0CvAkAAAB7M_iEIKzZJBrD5I452jG9
    NNTP-Posting-Host: 109.243.206.146
    References: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
    <5...@g...com>
    <m9ogkf$7mi$1@news.vectranet.pl>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <c...@g...com>
    Subject: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    From: k...@g...com
    Injection-Date: Wed, 21 Jan 2015 19:13:24 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 37
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:138858
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu środa, 21 stycznia 2015 16:29:17 UTC+1 użytkownik Andrzej S napisał:
    > W dniu 2015-01-19 22:32, k...@g...com pisze:
    > >
    > > Jak to nie jest wędzarnia z podajnikiem drewienek co się zrębki albo zrąbki
    nazywają to weź ją spal ...
    >
    > ...
    > Myslalem ze zartujesz, ale dalsze posty na to nie wskazuja.
    >
    > W dobrze zrobionej, naturalnej wedzarce jest metr albo wiecej
    > kanalu dymnego - nie ma szans, aby palil sie tluszcz, czyli
    > powstawaly wzmiankowane akroleiny.
    >
    > Oszczednosc drewna tez nie wydaje sie istotna, gdy chodzi o kilka
    > wedzen w roku.
    >
    > Wędzarnicy - brońcie się! Nie podzielcie losu bimbrowników!
    > --
    > A S

    Oczywiście że nie żartuję, bo nie wypada żartować jak ktoś głupotę starej baby i jej
    kilku pizdolizów weźmie na poważnie i sobie krzywdę zrobi. Dym który nie szkodzi
    powstaje w temperaturze poniżej 300 stopni Celsjusza. Oznacza to że w palenisku nie
    może być ognia ani żaru. W mojej wędzarni nie ma kanału dymowego. Zużywa niecałą
    szklankę drewienek przez 6-8 godzin. Jest jak pralka automatyczna, całkowicie
    przewidywalna i wszystko jest powtarzalne. Jakieś dwa trzy lata wstecz był w tv
    program. Dali do zbadania wędzonki z przydomowych wędzarni. Wyszło że nie są jadalne.
    Przekroczenie toksycznych składników było od kilkunastu do kilkuset razy. Głupia
    pizda może się buldoczyć. Ale mam satysfakcję bo ile razy ( o ile nie kłamie ta wsza
    że cokolwiek ma z wyjątkiem krzywych nóg jak sra) pali w wędzarni to przypomina sobie
    że może jej zaszkodzić. Od bimbrowników to wypada się uczyć podejścia do hobby. Ci
    sformalizowani na swoich portalach przeszli w przeciągu kilku lat z prymitywnych
    metod produkcji śmierdzącego zajzajeru na destylację w kolumnach rektyfikacyjnych.
    Niektórzy robią spirytus porównywalny ze sklepowym rektyfikowanym.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1