eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieŻe podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed9.news.xs
    4all.nl!85.12.16.68.MISMATCH!peer01.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!pee
    r04.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neost
    rada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostr
    ada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <e...@g...com>
    <e...@g...com>
    <5b5cd8a8$0$592$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@g...com>
    <5b5db13c$0$691$65785112@news.neostrada.pl>
    <f...@g...com>
    <5b5dfdc1$0$689$65785112@news.neostrada.pl>
    <e...@g...com>
    <5b5e0b98$0$674$65785112@news.neostrada.pl>
    <e...@g...com>
    <5b5f4294$0$606$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    <5b5f65e8$0$608$65785112@news.neostrada.pl>
    <7...@g...com>
    <5b5f7f3a$0$620$65785112@news.neostrada.pl>
    <5b5f82be$0$590$65785112@news.neostrada.pl>
    <7...@g...com>
    <5b615a14$0$603$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    From: Uzytkownik <a...@s...pl>
    Date: Wed, 1 Aug 2018 22:23:08 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/52.9.1
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <c...@g...com>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Content-Language: pl
    Lines: 55
    Message-ID: <5b6216a8$0$683$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 31.42.14.107
    X-Trace: 1533154984 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 683 31.42.14.107:52416
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 4929
    X-Received-Body-CRC: 3268010014
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:543191
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2018-08-01 o 09:41, Kris pisze:
    > W dniu środa, 1 sierpnia 2018 08:58:36 UTC+2 użytkownik Uzytkownik napisał:
    >
    >> Udowodniłem, że kłamiesz.
    > Ok tej wersji sie trzymaj
    > Kilka pytań mam do Ciebie jeszcze bo widze ze masz ogromne doświadczenie w
    pieczeniu chleba i zapewne wypiek niejednego bochenka nadzorowałeś:
    > Daj przepies na 1 kg chleb gdzie potrzeba 800ml wody
    > Daj przepis na chleb ktory piecze się dwie godziny w temp 200stC
    > Daj linka/podaj model maszynki do chleba z grzałką o mocy 1,7kW
    >
    >> Podałem konkretne wzory oraz wartości ciepła właściwego oraz ciepła
    >> parowania, które pochłaniają energię. Nie da się upiec chleba bez
    >> spełnienia podstawowych praw fizyki. Woda podgrzewając się lub parując
    >> pochłania energię. Choć byś się zesrał to nie jesteś w stanie tego uniknąć.
    > Mało wzorów podałeś
    > Jeszcze jest np E=mc? np. Coniektórzy znają wzór na obwod koła
    > A tak z ciekaowści jeszcze dopytam:
    > Wg Ciebie cała woda wlana do maszynki przed pieczeniem wyparowuje podczas wypieku
    > Znaczy jak np w moim przepisie wleję 280g wody czy w Ty w wg Sojego przepieu
    wlejesz 800g wody to ona wszystka wyparuje?
    > Zrób w wolnej chwili doświadczenie i zważ składniki chleba przed ropoczęciiem
    wypieku i potem połóz na waage upieczony chleb
    > Lżejszy o masę wody będzie czy niekoniecznie?
    > Zapodaj prosze wynik
    >
    >> Zakładając nawet, że do ciasta dla bochenka chleba o masie 1 kg zużywa
    >> się 400ml wody, choć wszędzie podają w przepisach, że używa się
    >> 750-800ml
    > Rzuc linkiem do takiego przepisu chętnie go wypróbuje.
    >
    >> to i tak nawet przy tych 400ml zużyje się więcej energii niż
    >> za 17 groszy jak to podawałeś.
    > Gdzie i kiedy tak podawałem- cytat poprosze bo mogłem zapomnieć a o manipulację nie
    odważyłbym się Ciebie posądzać
    >
    >> Po prostu bezmyślnie przepisujesz z netu błędne wypowiedzi (bo ktoś
    >> sobie tak wyliczył)
    > Zapodaj ten fragment co bezmyslnie z netu przepisałem
    >
    >> i udajesz wszystkowiedzącego fachowca w tej materii.
    > O Sobie zapewne piszesz bo to kolejna dziedzina w której kreujesz się na fachofca
    >
    >> Jednocześnie w chamski
    > Daj ten fragment gdzie chamski byłem. Dla ułatwienia chociaż po słowie "idiota"
    szukaj, zobaczysz kto to słowa w tym watku najczęściej używa
    >
    >> i bezczelny sposób posługując się demagogią
    > Przykłąd mojej demagogicznej wypowiedzi poprosze
    >
    >> przeinaczasz moje wypowiedzi.
    > Daj przykąłd co przeinaczyłem
    > Dla ułatwienie:
    > To nie Ty napisałeś ze do 1kg chleba trzeba 800ml wody?
    > To nie Ty napisałeś ze chleb piecze się 2 godziny w tem 200stC
    > To nie Ty próbowałes udowodnić że cała woda w procesie pieczenia wyparowuje?

    Z chamami i kretynami nie prowadzę dyskusji. Wyraziłem swoje zdanie i to
    ci powinno wystarczyć. Do póki będziesz się zachowywał jak typowy dupek
    nie będę odpowiadał na twoje chamskie pytania.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1