eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieŻe podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie... › Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
  • Data: 2018-08-01 22:23:08
    Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2018-08-01 o 09:41, Kris pisze:
    > W dniu środa, 1 sierpnia 2018 08:58:36 UTC+2 użytkownik Uzytkownik napisał:
    >
    >> Udowodniłem, że kłamiesz.
    > Ok tej wersji sie trzymaj
    > Kilka pytań mam do Ciebie jeszcze bo widze ze masz ogromne doświadczenie w
    pieczeniu chleba i zapewne wypiek niejednego bochenka nadzorowałeś:
    > Daj przepies na 1 kg chleb gdzie potrzeba 800ml wody
    > Daj przepis na chleb ktory piecze się dwie godziny w temp 200stC
    > Daj linka/podaj model maszynki do chleba z grzałką o mocy 1,7kW
    >
    >> Podałem konkretne wzory oraz wartości ciepła właściwego oraz ciepła
    >> parowania, które pochłaniają energię. Nie da się upiec chleba bez
    >> spełnienia podstawowych praw fizyki. Woda podgrzewając się lub parując
    >> pochłania energię. Choć byś się zesrał to nie jesteś w stanie tego uniknąć.
    > Mało wzorów podałeś
    > Jeszcze jest np E=mc? np. Coniektórzy znają wzór na obwod koła
    > A tak z ciekaowści jeszcze dopytam:
    > Wg Ciebie cała woda wlana do maszynki przed pieczeniem wyparowuje podczas wypieku
    > Znaczy jak np w moim przepisie wleję 280g wody czy w Ty w wg Sojego przepieu
    wlejesz 800g wody to ona wszystka wyparuje?
    > Zrób w wolnej chwili doświadczenie i zważ składniki chleba przed ropoczęciiem
    wypieku i potem połóz na waage upieczony chleb
    > Lżejszy o masę wody będzie czy niekoniecznie?
    > Zapodaj prosze wynik
    >
    >> Zakładając nawet, że do ciasta dla bochenka chleba o masie 1 kg zużywa
    >> się 400ml wody, choć wszędzie podają w przepisach, że używa się
    >> 750-800ml
    > Rzuc linkiem do takiego przepisu chętnie go wypróbuje.
    >
    >> to i tak nawet przy tych 400ml zużyje się więcej energii niż
    >> za 17 groszy jak to podawałeś.
    > Gdzie i kiedy tak podawałem- cytat poprosze bo mogłem zapomnieć a o manipulację nie
    odważyłbym się Ciebie posądzać
    >
    >> Po prostu bezmyślnie przepisujesz z netu błędne wypowiedzi (bo ktoś
    >> sobie tak wyliczył)
    > Zapodaj ten fragment co bezmyslnie z netu przepisałem
    >
    >> i udajesz wszystkowiedzącego fachowca w tej materii.
    > O Sobie zapewne piszesz bo to kolejna dziedzina w której kreujesz się na fachofca
    >
    >> Jednocześnie w chamski
    > Daj ten fragment gdzie chamski byłem. Dla ułatwienia chociaż po słowie "idiota"
    szukaj, zobaczysz kto to słowa w tym watku najczęściej używa
    >
    >> i bezczelny sposób posługując się demagogią
    > Przykłąd mojej demagogicznej wypowiedzi poprosze
    >
    >> przeinaczasz moje wypowiedzi.
    > Daj przykąłd co przeinaczyłem
    > Dla ułatwienie:
    > To nie Ty napisałeś ze do 1kg chleba trzeba 800ml wody?
    > To nie Ty napisałeś ze chleb piecze się 2 godziny w tem 200stC
    > To nie Ty próbowałes udowodnić że cała woda w procesie pieczenia wyparowuje?

    Z chamami i kretynami nie prowadzę dyskusji. Wyraziłem swoje zdanie i to
    ci powinno wystarczyć. Do póki będziesz się zachowywał jak typowy dupek
    nie będę odpowiadał na twoje chamskie pytania.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1