eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domchleb znowu... › Re: chleb znowu...
  • Data: 2010-10-20 10:26:41
    Temat: Re: chleb znowu...
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Wed, 20 Oct 2010 12:11:47 +0200, zlotowinfo napisał(a):

    > kumpel mi przywiózł zmieloną mąkę w worku ok. 20kg
    > teraz mam pewne obawy odnośnie przechowywania
    >
    > może przesypać do jakiś torebek papierowych lub foliowych
    > czy zostawić jak jest i się nie przejmować
    > a tylko trochę od czasu do czasu przesypać do podręcznego pojemnika

    Pamiętając postępowanie mojej babci mogę powiedzieć, że: wsadź w drugi
    worek płócienny (lub starą poszewkę) i trzymaj zawiązaną, w ciemnym,
    przewiewnym ale nie wilgotnym miejscu. I raz na miesiac przesyp ostrożnie
    do czystego worka - też podwójnego. Mąka musi być wietrzona poprzez
    przesypywanie, jak ziarno. Jednak musi być przechowywana w ciemnym, suchym
    i chłodnym miejscu, no i powinieneś ją zużyć góra w pół roku przy dobrym
    przechowywaniu, inaczej w ciagu 3 miesięcy.
    Poza tym:
    http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1280&bih=6
    46&q=%22jak+przechowywa%C4%87+m%C4%85k%C4%99%22&aq=f
    &aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=590116d0eb2a72ba

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1