eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodygalaretowata nalewka › Re: galaretowata nalewka
  • Data: 2013-02-04 20:50:14
    Temat: Re: galaretowata nalewka
    Od: Qrczak <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia 2013-02-04 20:39, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    > W dniu 2013-02-04 20:14, Qrczak pisze:
    >> Dnia 2013-02-01 14:49, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    >>> Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała się
    >>> konsystencji rzadkiej galaretki?
    >>> Właśnie okazało się, że sok z gotowanej pigwy, jak i część alkoholu,
    >>> którą owoce były zalane, przyjęła taką postać.
    >>> Po zlaniu do jednego naczynia i pomieszaniu nadal nie jest w pełni
    >>> płynem ciekłym.
    >>> Co z tym zrobić?
    >>
    >> Przed planowanym wypiciem wstawić butelkę na kilka minut do ciepłej wody.
    >> Ot, cudowna moc pektyn.
    >
    > No, no jest to jakiś pomysł.
    > Ale czy będą chętni na ciepłą nalewkę?

    Wystarczy temp. niewiele wyższa od tej cielesnej.
    Nalewek się zresztą nie pija mocno chłodzonych, więc taka akurat smakowi
    krzywdy nie zrobi a dodatkowo aromat owocowy wydobędzie.

    Q
    --
    Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1