eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domjaka kuchenka gazowaRe: jaka kuchenka gazowa
  • Data: 2012-05-06 01:15:09
    Temat: Re: jaka kuchenka gazowa
    Od: BQB <a...@a...spamowy.com.invalid> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2012-05-05 17:44, kogutek pisze:
    > quent<x...@x...com> napisał(a):
    >
    >> On 2012-05-05 16:17, kogutek wrote:
    >>> Po wielu latach gotowania na gazie uważam że to był błąd.
    >>
    >> To jest kwestia tego jak komu się lepiej gotuje.
    >> Ja nie wyobrażam sobie pichcić na prądzie. Probowałem kilka razy - porażka.
    >> Do tego raz jak mi wykipiało na płytę to potem garnka nie mogłem domyć.
    >>
    > Tak jak wszystkiego to i gotowania na kuchence z płytkami trzeba się nauczyć.
    > Wypadki zdarzają się wszędzie. Mnie też czasami coś wykipi. Na gazowej jeszcze
    > gorzej. Zdejmowałeś kiedyś osłonę pod palnikami. Syf z gilem pod nią jest.
    > Robactwo chyba tylko ze względu na temperaturę tam się nie lęgnie. Jak
    > rozkręcałem elektryczną bo zachciało mi się dołożyć do jednej płytki
    > zewnętrzny regulator temperatury to tam było tak jak w fabryce zakręcili. Przy
    > gazowej nie ma szans na założenie takiego regulatora a przy takiej z płytkami
    > to proste. I do tego bardzo użyteczne. Na początku dostałem w domu informacje
    > że gównami się zajmuję a teraz się okazuje że jak by dwie płytki miały taki
    > regulator to by było dopiero dobrze.

    Od regulacji temperatury w gazowej masz pokrętło - większy-mniejszy
    płomień i jak Ci naprawdę nie pasuje, to możesz wymienić dyszę. Czym się
    różni ten regulator od skręcania wielkości płomienia, bo jakoś nie kojarzę.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1