eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domjaka kuchenka gazowaRe: jaka kuchenka gazowa
  • Data: 2012-05-07 16:44:35
    Temat: Re: jaka kuchenka gazowa
    Od: BQB <a...@a...spamowy.com.invalid> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2012-05-06 02:10, kogutek pisze:

    >> Od regulacji temperatury w gazowej masz pokrętło - większy-mniejszy
    >> płomień i jak Ci naprawdę nie pasuje, to możesz wymienić dyszę. Czym się
    >> różni ten regulator od skręcania wielkości płomienia, bo jakoś nie kojarzę.
    > To spróbuj gotować na kuchence gazowej regulując pokrętłem, zupę jarzynową w
    > temperaturze 75 stopni przez 8 godzin. Gulasz robiony w temperaturze 85 stopni
    > też inaczej smakuje niż taki co jak się gotował to bulgotał. Wrzenie nie jest
    > niezbędne do tego żeby coś się ugotowało. Bulgotanie w garnku to puszczanie
    > pary w gwizdek i pozbywanie się kasy na grzanie atmosfery. Znajdź w necie ile
    > energii potrzeba na przemianę fazową wody. Przy gotowaniu przemiana fazowa
    > wody jest do niczego nie potrzebna. Oszczędności w złotówkach wynikające z
    > tego że nie wrze a ma temperaturę bliską wrzenia są duże. A co istotne
    > jedzenie jest smaczniejsze. Nie mam pojęcia dlaczego kuchnie elektryczne nie
    > są fabrycznie wyposażone w regulator temperatury z czujnikiem wkładanym do
    > garnka.

    Aż tak czułych kubków smakowych nie mam, ale któregoś dnia spróbuję.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1