eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domjaka kuchenka gazowaRe: jaka kuchenka gazowa
  • Date: Mon, 07 May 2012 16:44:35 +0200
    From: BQB <a...@a...spamowy.com.invalid>
    Reply-To: a...@a...spamowy.com.invalid
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20120428 Thunderbird/12.0.1
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: jaka kuchenka gazowa
    References: <4fa25ae0$0$1217$65785112@news.neostrada.pl>
    <jo3cov$1fl$1@inews.gazeta.pl> <4fa53d40$1@news.home.net.pl>
    <jo3hsr$b99$1@inews.gazeta.pl> <4fa5b494$1@news.home.net.pl>
    <jo4fgt$l45$1@inews.gazeta.pl>
    In-Reply-To: <jo4fgt$l45$1@inews.gazeta.pl>
    X-TagToolbar-Keys: D20120507164435650
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    NNTP-Posting-Host: 212.85.112.42
    Message-ID: <4fa7dfd3$1@news.home.net.pl>
    X-Trace: news.home.net.pl 1336401875 212.85.112.42 (7 May 2012 16:44:35 +0100)
    Organization: home.pl news server
    Lines: 18
    X-Authenticated-User: b...@d...pl
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home
    .net.pl!not-for-mail
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:133190
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2012-05-06 02:10, kogutek pisze:

    >> Od regulacji temperatury w gazowej masz pokrętło - większy-mniejszy
    >> płomień i jak Ci naprawdę nie pasuje, to możesz wymienić dyszę. Czym się
    >> różni ten regulator od skręcania wielkości płomienia, bo jakoś nie kojarzę.
    > To spróbuj gotować na kuchence gazowej regulując pokrętłem, zupę jarzynową w
    > temperaturze 75 stopni przez 8 godzin. Gulasz robiony w temperaturze 85 stopni
    > też inaczej smakuje niż taki co jak się gotował to bulgotał. Wrzenie nie jest
    > niezbędne do tego żeby coś się ugotowało. Bulgotanie w garnku to puszczanie
    > pary w gwizdek i pozbywanie się kasy na grzanie atmosfery. Znajdź w necie ile
    > energii potrzeba na przemianę fazową wody. Przy gotowaniu przemiana fazowa
    > wody jest do niczego nie potrzebna. Oszczędności w złotówkach wynikające z
    > tego że nie wrze a ma temperaturę bliską wrzenia są duże. A co istotne
    > jedzenie jest smaczniejsze. Nie mam pojęcia dlaczego kuchnie elektryczne nie
    > są fabrycznie wyposażone w regulator temperatury z czujnikiem wkładanym do
    > garnka.

    Aż tak czułych kubków smakowych nie mam, ale któregoś dnia spróbuję.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1