eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniekomin fuszerka - brak wlotu powietrzaRe: komin fuszerka - brak wlotu powietrza
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.interia.pl!not-for-mail
    From: "brunet.wp" <S...@S...comUSUN_WIELKIE_LITERY>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: komin fuszerka - brak wlotu powietrza
    Date: Mon, 12 Dec 2011 12:08:57 +0100
    Organization: INTERIA.PL S.A.
    Lines: 15
    Message-ID: <jc4nca$873$1@usenet.news.interia.pl>
    References: <jc4gs3$sj9$1@usenet.news.interia.pl> <jc4k1j$c79$1@speranza.aioe.org>
    <jc4la2$4i2$1@usenet.news.interia.pl> <jc4m0v$gh6$1@inews.gazeta.pl>
    <9...@u...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: mail.innsoft.com.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: usenet.news.interia.pl 1323688138 8419 195.205.221.99 (12 Dec 2011 11:08:58
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 12 Dec 2011 11:08:58 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <9...@u...googlegroups.com>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:440181
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Adam" <a...@g...com> napisał w wiadomości
    news:9e9070c4-ad78-48e9-84d7-c49bf4ef526b@u5g2000vbd
    .googlegroups.com...
    > Jak to ma jakis nowoczesny kociolek gazowy co na wyjsciu daje 30-40stC
    > to wiele mu sie ta kamionka chyba nie rozszerzy :) Co innego jakby
    > tam wpuszczal 200stC :) Lepiej pogadac z producentem!!

    Toście mi otworzyli oczy na problem, którego nie byłem w ogóle świadomy...

    Komin gazowy faktycznie będzie miał niską temperaturę spalin na wyjściu,
    więc może brak tej dylatacji mi się upiecze... Ale drugi komin, do kominka,
    jest zrobiony w identyczny sposób i tutaj spaliny będą miały o wiele wyższą
    temperaturę...

    Złota zasada: chcesz mieć zrobione dobrze? Zrób to sam... Ech, fachowcy.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1