eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?) › Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Data: 2009-11-04 09:25:11
    Temat: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Od: "yapann" <y...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Oct 18, 4:03 pm, Jacek Osiecki <j...@c...pl> wrote:
    > Nie tylko - choć oszczędności są też istotne. Kuchnia indukcyjna ma to do
    > siebie, że dno garnka robi się gorące w momemcie uruchomienia kuchenki
    > i przestaje grzać w momencie gdy wyłączysz grzanie - czyli mniej więcej

    rozumiem że energia ona jest pobierana od momentu włączenia i idzie od razu
    na gar a nie na elementy kuchenki i taktoż nie zużywa tego nadmiaru co
    ceramika, a jednak chciałabym uzyskać jawne potwierdzenie, że suma sumarum
    zużyję tej energii naprawdę mniej z racji na samą pracę (czyli czy wydajność
    samej technologii jest porównywalna lub lepsza od takiego zwykęgo
    wydzielania ciepła (innemi sołwy, ilość pobranej energii z sieci potrzebnej
    do grzania danej ilości np. wody nie jest większa od tej pobranej przez
    ceramiczną, w sumie)

    To tak żeby idea nie wygrywała z prozą rzeczywstości, proszę o
    potwierdzenie, jak kto w mocy takiego udzielić.




    Acha
    - jakie są wymagania odnośnie isntalacji elektrycznej dla indukcji?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1