eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnaczyniaRe: naczynia
  • Data: 2010-08-30 20:18:30
    Temat: Re: naczynia
    Od: Artur Lew <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2010-08-30 19:56, Panslavista pisze:
    > http://www.agdona.pl/patelnie-tytanowe-zeliwne-c-41_
    172.html
    Dodajmy tez ze wszystkie "tytanowe" patelnie to bajer marketingowy bo
    baza takiej patelni jest albo zeliwo albo aluminium napylone "tytanem" w
    ilus tam stopniach (czesto w Machach podaja predkosc z jaka ta powloka
    jest nakladana na ta patelnie jakby mialo to jakies znaczenie :D) i
    niestety taka powloka jest bardzo chropowata i zeby nie przywieralo
    wszystko do niej najczesciej powleka sie ja jakims syfiastym "non stickiem".
    Po paru latach szukania tej dobrej wyleczylem sie z tytanow i zakupilem
    zeliwna. Z prawdziwych zeliwnych i szkliwionych ale niestety dosc
    kosztownych polecam Le Creuset ktora uzytkowuje od jakis 2 latek.
    Trwalosc takiej patelni to kilkadziesiat lat.
    Z tego co pamietam jest tez jakas bardzo dobra polska firma ktora robi
    zeliwne patelnie ale trudno ich wygooglac.
    I smazenie na takiej patelni dosc znacznie sie rozni od reklam z
    latajacym jajkiem po powierzchni na poduszce powietrznej ;)

    --
    Pozdrawiam
    Artur Lew
    arturdotlewatgmaildotcom

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1