eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnoze kuchenne - rozniceRe: noze kuchenne - roznice
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: Ikselka <i...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: noze kuchenne - roznice
    Date: Wed, 3 Jun 2009 23:19:47 +0200
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 13
    Message-ID: <w...@4...net>
    References: <gvujkt$jdl$1@news.onet.pl> <o...@z...zn>
    <137vxygei37yz.10b2adm62s24k$.dlg@40tude.net> <h0029u$oq4$1@news.onet.pl>
    <h0370o$1vtn$1@sodden.amu.edu.pl>
    Reply-To: i...@g...pl
    NNTP-Posting-Host: bmb191.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1244063988 13791 83.28.221.191 (3 Jun 2009 21:19:48 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 3 Jun 2009 21:19:48 +0000 (UTC)
    X-User: ikselk
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:111994
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Tue, 02 Jun 2009 14:47:35 +0200, Theli napisał(a):


    > A, i ja z tych, co do chleba uzywa noza do chleba - dlugi, lekko
    > zabkowany (raczej falowany).

    Śmieszy mnie z góry narzucone nazewnictwo noży (tych do użytku domowego, bo
    profesjonalne - rozumiem, muszą mieć okreslone przeznaczenie), zwłaszcza
    "nóż do chleba". Ja mogę pokroić chleb każdym nożem jeśli muszę, ale
    najbardziej wygodny dla mnie jest każdy zwykły nóż, o długim, wąskim
    ostrzu, bez falbanek i innych udziwnień, a już nienawidzę noży, w których
    rękojeść jest szersza od ostrza np i wystaje lub ma taki "cyngielek"
    wystający.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1