eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domszybkowaryRe: szybkowary
  • Data: 2009-08-19 18:02:54
    Temat: Re: szybkowary
    Od: SALAMON <s...@p...beztego.fm> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Panslavista pisze:
    > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
    > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
    >
    >> Panslavista pisze:
    >>
    >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
    >>>
    > itp.
    >
    >>>
    >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
    >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
    >>
    >>
    >> pozdrawiam
    >> SALAMON
    >>
    >
    > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
    >
    >
    >
    Ale po co?
    Pół godziny na grochówkę wystarczy.
    A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
    garem, idę wykonywać inne czynności.
    Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
    wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
    Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
    rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
    czynności.
    Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
    ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))


    pozdrawiam
    SALAMON

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1