eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domszybkowaryRe: szybkowary
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: SALAMON <s...@p...beztego.fm>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: szybkowary
    Date: Wed, 19 Aug 2009 20:02:54 +0200
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 38
    Message-ID: <h6heoi$bpb$1@inews.gazeta.pl>
    References: <h6dj6r$9pj$1@achot.icm.edu.pl> <h6dl9m$lto$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    <h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl> <h6fgb4$n9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: chello087206208098.chello.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1250704978 12075 87.206.208.98 (19 Aug 2009 18:02:58 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 19 Aug 2009 18:02:58 +0000 (UTC)
    X-User: kotydwa
    In-Reply-To: <h6fgb4$n9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.22 (Windows/20090605)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:113952
    [ ukryj nagłówki ]

    Panslavista pisze:
    > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
    > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
    >
    >> Panslavista pisze:
    >>
    >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
    >>>
    > itp.
    >
    >>>
    >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
    >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
    >>
    >>
    >> pozdrawiam
    >> SALAMON
    >>
    >
    > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
    >
    >
    >
    Ale po co?
    Pół godziny na grochówkę wystarczy.
    A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
    garem, idę wykonywać inne czynności.
    Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
    wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
    Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
    rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
    czynności.
    Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
    ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))


    pozdrawiam
    SALAMON

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1