eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domszybkowary › Re: szybkowary
  • Data: 2009-08-19 18:44:40
    Temat: Re: szybkowary
    Od: "Marex" <m...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    SALAMON <s...@p...beztego.fm> napisał(a):

    > Panslavista pisze:
    > > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
    > > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
    > >
    > >> Panslavista pisze:
    > >>
    > >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
    > >>>
    > > itp.
    > >
    > >>>
    > >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
    > >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
    > >>
    > >>
    > >> pozdrawiam
    > >> SALAMON
    > >>
    > >
    > > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
    > >
    > >
    > >
    > Ale po co?
    > Pół godziny na grochówkę wystarczy.
    > A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
    > garem, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
    > wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
    > rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
    > czynności.
    > Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
    > ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))
    >
    >
    > pozdrawiam
    > SALAMON
    Jak to chyba mówiono : z pustego nawet i Salomon nie "nadmucha"...

    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1