eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniezmiękczanie wodyRe: zmiękczanie wody
  • Data: 2020-11-16 13:15:17
    Temat: Re: zmiękczanie wody
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    poniedziałek, 16 listopada 2020 o 12:47:38 UTC+1 Myjk napisał(a):

    > "[foto butelki i szklanki] Po prawej woda z osmozy - po lewej odpowiadająca
    > jej ilość wody, która trafia do kanalizacji. Czyli do uzyskania 0,5l wody
    > osmotycznej trzeba prawie 1,8l wpuścić w kanał."

    z drugiej strony na cele spozywcze (kawe, herbate, jakis obiad) zuzywa sie minimalny
    procent wody

    > No i jak pisałem, nie ogarniam w jakim celu osmozę robić (z wody
    > wodociągowej która spłnia normy wody do picia i najczęściej jest lepsza niż
    > sklepowa woda butelkowana) a potem ją na nowo mineralizować.

    zalezy gdzie, np. u mnie w Krakowie faktycznie woda wodociagowa jest OK, ale tylko
    przy wyjsciu z zakladu uzdatniajacego ( gdzie ja kontroluja) :(
    u mnie w bloku idzie juz ~40 letnimi stalowymi, zardzewialymi rurami, wczesniej przez
    hydrofornie podnoszaca cisnienie dla pieter powyzej 4 (5 ?) i juz jest taka sobie...

    Wystarcza zamkniecie wody w bloku na kilka minut i juz trzeba z minute spuszczac
    brazowe bloto...
    Podobnie jak nie uzywam kilka tygodni zamykajac zaworami doplyw w kuchni i lazience,
    instalacje w mieszkaniu mam wymieniona, ale stare piony zostaly...



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1