eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Data: 2009-01-10 15:53:39
    Temat: dynia
    Od: Barbara Miącz <s...@i...te.ria.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Dynia, jaką we Włoszech smażą pokrojoną w kostkę,na oliwie, wcześniej
    czosnek. Jedzą z makaronem.
    Ja smażyłam centymetrowej grubości plastry, posypane solą i pieprzem
    jadłam z wielkim smakiem.
    Owoc był wielkości piłki futbolowej, z wierzchu ciemnozielony. Środek
    jasnopomarańczowy bez tego charakterystycznego dyniowego zapachu / :-)
    /, z małą ilością nasion.
    Zerwałam w październiku przed spodziewanymi przymrozkami no i nasiona
    nie były jeszcze odpowiednio dojrzałe.
    Teraz szukam nasion dyni, która by mi jak włoska smakowała.
    Znacie może podobną odmianę dostępna w naszych sklepach ?

    Pozdrawiam, Barbara


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1