eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: Barbara Miącz <s...@i...te.ria.pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: dynia
    Date: Sat, 10 Jan 2009 16:53:39 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 16
    Message-ID: <gkaga5$ll3$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: siec.interblock.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1231602821 22179 85.219.198.241 (10 Jan 2009 15:53:41 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 10 Jan 2009 15:53:41 +0000 (UTC)
    X-User: mbaszyns
    User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.6) Gecko/20070802
    SeaMonkey/1.1.4
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:223341
    [ ukryj nagłówki ]


    Dynia, jaką we Włoszech smażą pokrojoną w kostkę,na oliwie, wcześniej
    czosnek. Jedzą z makaronem.
    Ja smażyłam centymetrowej grubości plastry, posypane solą i pieprzem
    jadłam z wielkim smakiem.
    Owoc był wielkości piłki futbolowej, z wierzchu ciemnozielony. Środek
    jasnopomarańczowy bez tego charakterystycznego dyniowego zapachu / :-)
    /, z małą ilością nasion.
    Zerwałam w październiku przed spodziewanymi przymrozkami no i nasiona
    nie były jeszcze odpowiednio dojrzałe.
    Teraz szukam nasion dyni, która by mi jak włoska smakowała.
    Znacie może podobną odmianę dostępna w naszych sklepach ?

    Pozdrawiam, Barbara


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1