eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domAutomat do pieczenia chleba ... › Re: Automat do pieczenia chleba ...
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!newsgate.
    news.xs4all.nl!194.109.133.84.MISMATCH!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed5.news.xs4all
    .nl!xs4all!feeder.news-service.com!xlned.com!feeder5.xlned.com!feeder3.cambrium
    usenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!
    newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02
    .news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    References: <3...@i...googlegroups.com>
    <w6ni2il7z097$.1wssh3lgfyw97$.dlg@40tude.net>
    <4c740718$0$22800$65785112@news.neostrada.pl>
    <rs8lcijkwi2d$.1stm6p3g0shxn.dlg@40tude.net>
    <4c740e27$0$20988$65785112@news.neostrada.pl>
    <1chtaub14z4vd.1kaeqyem6869n$.dlg@40tude.net>
    <4c741020$0$20988$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@4...net>
    In-Reply-To: <1...@4...net>
    Subject: Re: Automat do pieczenia chleba ...
    Date: Tue, 24 Aug 2010 20:47:33 +0200
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18416
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18416
    Lines: 57
    Message-ID: <4c7413ce$0$27038$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 80.55.84.154
    X-Trace: 1282675662 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27038 80.55.84.154:47422
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:122616
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:1l742npd8v5zq.1x0zahc1skbn.dlg@40tude.net...
    > Dnia Tue, 24 Aug 2010 20:31:51 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >
    >> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >> news:1chtaub14z4vd.1kaeqyem6869n$.dlg@40tude.net...
    >>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 20:23:26 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >>>
    >>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >>>> news:rs8lcijkwi2d$.1stm6p3g0shxn.dlg@40tude.net...
    >>>>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 19:53:20 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >>>>>
    >>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >>>>>> news:w6ni2il7z097$.1wssh3lgfyw97$.dlg@40tude.net...
    >>>>>>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 05:13:38 -0700 (PDT), /// Kaszpir ///
    >>>>>>> napisał(a):
    >>>>>>>
    >>>>>>>> Mieszanki chlebowe nie są wcale tak tanie ...
    >>>>>>>
    >>>>>>> Ani zdrowe - aby chleb z nich pieczony zawsze się udawał, zawierają
    >>>>>>> spulchniacze i polepszacze. Jesli chcesz mieć zdrowow, to lepiej już
    >>>>>>> piec
    >>>>>>> chleb z sobie wiadomych składników, w piekarniku, a jeśli już jeść
    >>>>>>> polepszacze, to zaprawdę, zaprawdę, nie ma sensu dokładac do nich
    >>>>>>> swojej
    >>>>>>> roboty.
    >>>>>>
    >>>>>> A składniki w wersji podstawowej to:
    >>>>>> mąka żytnia, woda, sól
    >>>>>>
    >>>>>> Koniec składników. Na pewno o niczym nie zapomniałem. :-)
    >>>>>
    >>>>> A kuku! - zapomnialeś o zakwasie i łyżeczce-dwóch cukru, jak do
    >>>>> każdego
    >>>>> słonego ciasta :-)
    >>>>
    >>>> Haha. Mam Cię! Zakwas robi się z mąki żytniej i wody. :-)))
    >>>
    >>> No co Ty, nie wiedziałam, he he. Ja robię z mleka zsiadłego i mąki, bo
    >>> szybciej - bakterie te same, a z mlekiem chlebek smaczniejszy. Albo
    >>> odpowiednio wcześnie szczepię mąkę na zakwas żurkiem lub osadem z dna
    >>> słoja
    >>> z ogórkami kiszonymi - grunt to pozyskać odpowiednie szczepy bakterii
    >>> :-)
    >>
    >> Po co szybciej, jeśli mam zakwas od półtora roku?
    >
    > Nie trzymam tak długo, ponieważ mam dłuższe przerwy w jego używaniu.

    Smarować cienką warstwą na papierze do pieczenia. Suszyć w temp pokojowej.
    Przechowywać w suchym.
    Przed użyciem uwodnić.
    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1