eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domAutomat do pieczenia chleba ...Re: Automat do pieczenia chleba ...
  • Data: 2010-08-24 18:47:33
    Temat: Re: Automat do pieczenia chleba ...
    Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:1l742npd8v5zq.1x0zahc1skbn.dlg@40tude.net...
    > Dnia Tue, 24 Aug 2010 20:31:51 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >
    >> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >> news:1chtaub14z4vd.1kaeqyem6869n$.dlg@40tude.net...
    >>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 20:23:26 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >>>
    >>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >>>> news:rs8lcijkwi2d$.1stm6p3g0shxn.dlg@40tude.net...
    >>>>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 19:53:20 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >>>>>
    >>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >>>>>> news:w6ni2il7z097$.1wssh3lgfyw97$.dlg@40tude.net...
    >>>>>>> Dnia Tue, 24 Aug 2010 05:13:38 -0700 (PDT), /// Kaszpir ///
    >>>>>>> napisał(a):
    >>>>>>>
    >>>>>>>> Mieszanki chlebowe nie są wcale tak tanie ...
    >>>>>>>
    >>>>>>> Ani zdrowe - aby chleb z nich pieczony zawsze się udawał, zawierają
    >>>>>>> spulchniacze i polepszacze. Jesli chcesz mieć zdrowow, to lepiej już
    >>>>>>> piec
    >>>>>>> chleb z sobie wiadomych składników, w piekarniku, a jeśli już jeść
    >>>>>>> polepszacze, to zaprawdę, zaprawdę, nie ma sensu dokładac do nich
    >>>>>>> swojej
    >>>>>>> roboty.
    >>>>>>
    >>>>>> A składniki w wersji podstawowej to:
    >>>>>> mąka żytnia, woda, sól
    >>>>>>
    >>>>>> Koniec składników. Na pewno o niczym nie zapomniałem. :-)
    >>>>>
    >>>>> A kuku! - zapomnialeś o zakwasie i łyżeczce-dwóch cukru, jak do
    >>>>> każdego
    >>>>> słonego ciasta :-)
    >>>>
    >>>> Haha. Mam Cię! Zakwas robi się z mąki żytniej i wody. :-)))
    >>>
    >>> No co Ty, nie wiedziałam, he he. Ja robię z mleka zsiadłego i mąki, bo
    >>> szybciej - bakterie te same, a z mlekiem chlebek smaczniejszy. Albo
    >>> odpowiednio wcześnie szczepię mąkę na zakwas żurkiem lub osadem z dna
    >>> słoja
    >>> z ogórkami kiszonymi - grunt to pozyskać odpowiednie szczepy bakterii
    >>> :-)
    >>
    >> Po co szybciej, jeśli mam zakwas od półtora roku?
    >
    > Nie trzymam tak długo, ponieważ mam dłuższe przerwy w jego używaniu.

    Smarować cienką warstwą na papierze do pieczenia. Suszyć w temp pokojowej.
    Przechowywać w suchym.
    Przed użyciem uwodnić.
    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1