eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domAutomat do pieczenia chleba ... › Re: Automat do pieczenia chleba ...
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
    peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
    .com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
    2.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
    -for-mail
    Date: Mon, 30 Aug 2010 22:03:26 +0200
    From: Artur Lew <n...@p...onet.pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100802
    Lightning/1.0b2 Thunderbird/3.1.2
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Automat do pieczenia chleba ...
    References: <3...@i...googlegroups.com>
    <4c7ac85e$0$21006$65785112@news.neostrada.pl> <i5gthd$lod$1@news.onet.pl>
    In-Reply-To: <i5gthd$lod$1@news.onet.pl>
    X-Enigmail-Version: 1.1.1
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 33
    Message-ID: <4c7c0e97$0$27026$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 95.49.143.238
    X-Trace: 1283198615 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27026 95.49.143.238:1148
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:122888
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2010-08-30 20:33, Qrczak pisze:
    > A to aż taki wielki sekret jest, że nie można wrzucić na grupę?
    Ano fakt ;)
    Prosze wiec:

    Chleb z pokrzywą (autor nieznany)
    1 kg maka przenna
    10 dkg platki owsiane
    20 dkg otreby przenne
    5 lyzek siemie lniane
    1 op kminek mielony
    1 op slonecznik
    1 op pestki z dyni
    10 dkg drozdzy
    1 lyzka soli
    1 lyzka cukru
    5 torebek pokrzywy (herbata pokrzywowa)
    1l + 1 szklanka wody.

    Wszystko razem wymieszac bez robienia zaczynu i wlac do foremek
    keksowych (do polowy foremki, wychodzi okolo 3 foremek).
    Piec 1h w temp 200C.

    Chlebek w sumie zawsze wychodzi super :)
    Aby chleb nie pekal u gory (nie zmienia to walorow smakowych ;) ) mozna
    zwilzyc gore i ponakluwac wykalaczka albo widelcem.
    Chlebek jest dosc wilgotny i warto go jak wystygnie trzymac w lodowce.
    Zeby sie nie kleil do foremki mozna ja wysmarowac bulka albo otrebami.

    --
    Pozdrawiam
    Artur Lew
    arturdotlewatgmaildotcom

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1