eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domAutomat do pieczenia chleba ... › Re: Automat do pieczenia chleba ...
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: Qrczak <q...@o...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Automat do pieczenia chleba ...
    Date: Tue, 31 Aug 2010 21:04:40 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 37
    Message-ID: <i5jjo7$4ub$1@news.onet.pl>
    References: <3...@i...googlegroups.com>
    <4c7ac85e$0$21006$65785112@news.neostrada.pl> <i5gthd$lod$1@news.onet.pl>
    <4c7c0e97$0$27026$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: chello084010224103.chello.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1283281479 5067 84.10.224.103 (31 Aug 2010 19:04:39 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Aug 2010 19:04:39 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100802
    Thunderbird/3.1.2
    In-Reply-To: <4c7c0e97$0$27026$65785112@news.neostrada.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:122920
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia 2010-08-30 22:03, niebożę Artur Lew wylazło do ludzi i marudzi:
    > W dniu 2010-08-30 20:33, Qrczak pisze:
    >> A to aż taki wielki sekret jest, że nie można wrzucić na grupę?
    > Ano fakt ;)
    > Prosze wiec:

    Dziękuję więc.

    > Chleb z pokrzywą (autor nieznany)
    > 1 kg maka przenna
    > 10 dkg platki owsiane
    > 20 dkg otreby przenne
    > 5 lyzek siemie lniane
    > 1 op kminek mielony
    > 1 op slonecznik
    > 1 op pestki z dyni
    > 10 dkg drozdzy
    > 1 lyzka soli
    > 1 lyzka cukru
    > 5 torebek pokrzywy (herbata pokrzywowa)
    > 1l + 1 szklanka wody.
    >
    > Wszystko razem wymieszac bez robienia zaczynu i wlac do foremek
    > keksowych (do polowy foremki, wychodzi okolo 3 foremek).
    > Piec 1h w temp 200C.
    >
    > Chlebek w sumie zawsze wychodzi super :)
    > Aby chleb nie pekal u gory (nie zmienia to walorow smakowych ;) ) mozna
    > zwilzyc gore i ponakluwac wykalaczka albo widelcem.
    > Chlebek jest dosc wilgotny i warto go jak wystygnie trzymac w lodowce.
    > Zeby sie nie kleil do foremki mozna ja wysmarowac bulka albo otrebami.

    Tą pokrzywą toś zaintrygował... Czuć ją w wypieku?
    Reszta składników jest mi dobrze obznajomiona, z tą różnicą, że kminek
    wolę w całości a otręby także żytnie i owsiane.

    Qra

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1