eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domJaka maszynka do miesa i dlaczego ?Re: Jaka maszynka do miesa i dlaczego ?
  • Data: 2011-04-25 20:51:11
    Temat: Re: Jaka maszynka do miesa i dlaczego ?
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Mon, 25 Apr 2011 22:37:01 +0200, BQB napisał(a):

    > W dniu 2011-04-24 23:31, Ikselka pisze:
    >
    >> Kilogram łopatki to nie przemysł.
    >> A ostrzenie 1 sitka i 1 noża (za komplet) kosztuje u nas 15-20 złotych.
    >> Paranoja. Kupiłam sobie taką płaską ostrzałkę w Lidl'u i sama ostrzę,
    >> ręcznie. Przy moich masarskich wyczynach wydałabym kupę kasy na to
    >> ostrzenie w punkcie ślusarskim.
    >
    > Jak może się sitko stępić? O.O
    > I sitko się ostrzy?

    Jak najbardziej. Tzw "sitko" to też rodzaj noża, krawędzie dziurek muszą
    być ostre. Nóż i sitko trą o siebie wzajemnie, identycznie jak ostrza w
    nożyczkach. Dobre nożyczki (np krawieckie, fryzjerskie) mają oba ostrza
    ostre (sorry za masło maślane). Ostrząc takie nożyczki ostrzy się oba te
    ostrza. Tak samo w maszynce do mięsa.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1