eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domJaka maszynka do miesa i dlaczego ?Re: Jaka maszynka do miesa i dlaczego ?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!plix.pl!newsfeed
    1.plix.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!ne
    wsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl
    !news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: Ikselka <i...@g...pl>
    Subject: Re: Jaka maszynka do miesa i dlaczego ?
    Newsgroups: pl.rec.dom
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Reply-To: i...@g...pl
    References: <ioul4d$g35$1@inews.gazeta.pl> <c1.01.3QGyH9$0Gf@mike.oldfield.org.pl>
    <f...@q...googlegroups.com>
    <c1.01.3QHkJQ$0Hf@mike.oldfield.org.pl>
    <5ghj024yccor.6r80gymh20r6$.dlg@40tude.net> <4...@n...home.net.pl>
    Date: Mon, 25 Apr 2011 22:51:11 +0200
    Message-ID: <f005ncd13vly$.crly92oejoqv$.dlg@40tude.net>
    Lines: 18
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.191.130.214
    X-Trace: 1303764704 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2455 79.191.130.214:57631
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:129360
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Mon, 25 Apr 2011 22:37:01 +0200, BQB napisał(a):

    > W dniu 2011-04-24 23:31, Ikselka pisze:
    >
    >> Kilogram łopatki to nie przemysł.
    >> A ostrzenie 1 sitka i 1 noża (za komplet) kosztuje u nas 15-20 złotych.
    >> Paranoja. Kupiłam sobie taką płaską ostrzałkę w Lidl'u i sama ostrzę,
    >> ręcznie. Przy moich masarskich wyczynach wydałabym kupę kasy na to
    >> ostrzenie w punkcie ślusarskim.
    >
    > Jak może się sitko stępić? O.O
    > I sitko się ostrzy?

    Jak najbardziej. Tzw "sitko" to też rodzaj noża, krawędzie dziurek muszą
    być ostre. Nóż i sitko trą o siebie wzajemnie, identycznie jak ostrza w
    nożyczkach. Dobre nożyczki (np krawieckie, fryzjerskie) mają oba ostrza
    ostre (sorry za masło maślane). Ostrząc takie nożyczki ostrzy się oba te
    ostrza. Tak samo w maszynce do mięsa.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1