eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOkap część IIRe: Okap część II
  • Data: 2014-11-21 11:10:55
    Temat: Re: Okap część II
    Od: dolniak <d...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Witam
    Ergie,a ile razy widzialeś zrobione nawiewy do kuchni? A ile razy widzialeś je
    sprawne?
    Fakt,że do lat sześćdziessiątych takie w blokach byly wykonywane-po upowszechnieniu
    lodówek zostaly pozatykane.Póżniej cala wymiana powietrza odbywala się przez
    nieszczelne okna (wietrzenie pomijam).Często nawet do kotlowni ludziska nie mają
    nawiewu.
    Odnoszę wrażenie,że to użytkownik ma rację.Nasze narzekania na kiepskie wyciągi biorą
    się ze zbyt malej ilości powietrza dostarczanego do kuchni.Otwórz okno i kiepski
    wyciąg zacznie wyciągać parę znakomicie.
    Pominąlem halas.Niemodne okapy z e zwyklym wentylatorem sa znacznie cichsze,tyle,że
    zajmują od groma miejsca.No i ten wygląd...No ale jak zrobić w plaskim wyciągu
    chwytak powietrza i wentylator? Musi być dmuchawa.
    Dlatego uważam.że samodzielnie zrobiony(adaptowany) wyciąg:plaski chwytak nad kuchnią
    i wentylator kanalowy (regulowane obroty)w rurze będzie znacznie lepszy od wielce
    kosztownego fabrycznego.O nawiewie nie wspomnę.
    Ale to tylko moje zdanie.Pozdrawiam
    dolniak

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1