-
X-Received: by 2002:a05:6214:627:: with SMTP id a7mr6105qvx.103.1641827568419; Mon,
10 Jan 2022 07:12:48 -0800 (PST)
X-Received: by 2002:a05:6214:627:: with SMTP id a7mr6105qvx.103.1641827568419; Mon,
10 Jan 2022 07:12:48 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!feeder6.news.weretis
.net!news.misty.com!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out.g
oogle.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!no
t-for-mail
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Date: Mon, 10 Jan 2022 07:12:48 -0800 (PST)
In-Reply-To: <61dbe36a$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=37.248.201.44;
posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
NNTP-Posting-Host: 37.248.201.44
References: <o...@l...harvard.local>
<srer34$uvu$1$Janusz@news.chmurka.net>
<e...@g...com>
<61db48c4$0$536$65785112@news.neostrada.pl>
<2...@g...com>
<61dbe36a$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <a...@g...com>
Subject: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Injection-Date: Mon, 10 Jan 2022 15:12:48 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 82
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:580373
[ ukryj nagłówki ]poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 08:42:37 UTC+1 Uzytkownik napisał(a):
> W dniu 09.01.2022 o 23:18, Zenek Kapelinder pisze:
> > niedziela, 9 stycznia 2022 o 21:42:47 UTC+1 Uzytkownik napisał(a):
> >> W dniu 09.01.2022 o 15:32, Zenek Kapelinder pisze:
> >>>> Mam piekarnik elektryczny Zanussi w którym wypieka żona 3 bochenki
> >>>> chleba za 1 zamachem, pizzę także kilka można. Wszystko na termoobiegu,
> >>>> 2,2kW mocy.
> >>>> Więc zwykły piekarnik z termoobiegiem daję radę :)
> >> Dokładnie i to jest najlepsze rozwiązanie do pieczenia chleba i pizzy.
> >> Zwykły lub mniej zwykły piekarnik np. taki z funkcją pary. Tutaj polecam
> >> piekarniki Electrolux, które mają programy wypieku prawdziwego chleba
> >> wraz z procesem wyrastania/fermentacji ciasta, a funkcja pary pozwala
> >> przeprowadzić proces wypieku bez zbytniego przypieczenia skórki. Chleb
> >> ma wtedy chrupiącą, brązową, ale nie spieczoną skórkę.
> >>> W pieczeniu chleba samo pieczenie nie jest specjalnie upierdliwe. W pieczeniu
chleba upierdliwe jest zrobienie ciasta. Jak się zrobi to trzeba wszystko posprzątać,
umyć. Maszynka do chleba ma tą zaletę że wrzuca się składniki i włącza. Jak upiecze
wyjmuje sie chleb i czeka do następnego razu. Maszynkę mam wiele lat i ten helm co
się w nim rozrabia myłem dwa razy. Raz jak dżem próbowałem zrobić. A drugi raz jak
próbowałem wymieszać w nim składniki na kiełbasę. Jeszcze był trzeci raz a
jednocześnie pierwszy. Jak kupiłem maszynkę to umysłem to co się z ciastem styka.
> >> Ile razy w tej maszynce piekłeś pizzę?
> >>
> >> Zwróć uwagę, że Tomasz nie pyta o wypiekacz do bułek, ale o piec do
> >> pieczenia chleba i pizzy. Twój wypiekacz nie służy do pieczenia chleba,
> >> ale tylko i wyłącznie do wypieku bułki drożdżowej.
> >>
> >> Wypiek bułki drożdżowej i wypiek chleba to są dwa, całkiem różne
> >> procesy, a podstawą wypieku prawdziwego chleba jest przygotowanie
> >> zakwasu żytniego, odpowiednie wyrobienie ciasta i przeprowadzenie
> >> procesu fermentacji tego ciasta.
> >>
> >> Co najważniejsze, chleb wypieka się bez dodatku drożdży lub z bardzo
> >> niewielkim ich dodatkiem. Bułka natomiast wypiekana jest bez zakwasu
> >> zasadniczo z użyciem samych drożdży.
> > Nie wiesz to czytaj a nie pisz. Najlepiej dla ciebie będzie jak będziesz
odpisywał tylko jak pytany jesteś. Co do twojego durnego pytania o pieczenie pizzy w
maszynce. Wiem że masz dwucyfrowy współczynnik inteligencji ale że on jest w
okolicach benzyny niebieskiej do tej pory nie przypuszczałem. Pizzy w maszynce nie
piekłem ale ciasto na pizzę kręciłem w maszynce ostatnio w czwartek.
> Zenuś, twoje porady mają przydatność zerową i taki też poziom ma twoje IQ.
>
> Po chuj piszesz te historyjki o kręceniu pizzy w maszynce, skoro autor
> wątku nie pyta o proces kręcenia ciasta, ale o pieszczenie?
>
> Jak zwykle udzielasz odpowiedzi, która się ma nijak do zadanego pytania.
> > Jak chcesz się przydać to daj przepis na wodny chleb.
> "DO BUDY ZAWSZONY PSI BĘKARCIE!"
>
>
> --
> Ta wiadomość e-mail została sprawdzona pod kątem wirusów przez oprogramowanie AVG.
> http://www.avg.com
Uważaj bo za chwilę też może się okazać że kopiesz ojca po jajach jak łapę do
szczanie podnosi.
Następne wpisy z tego wątku
- 10.01.22 16:20 Uzytkownik
- 10.01.22 17:10 Collie
- 10.01.22 18:05 Collie
- 10.01.22 18:22 WS
- 10.01.22 19:13 Mateusz Bogusz
- 10.01.22 19:21 WS
- 10.01.22 20:13 Collie
- 10.01.22 20:23 Tomasz Gorbaczuk
- 10.01.22 20:31 WS
- 10.01.22 20:40 Tomasz Gorbaczuk
- 10.01.22 20:48 Tomasz Gorbaczuk
- 10.01.22 20:50 WS
- 10.01.22 20:51 Tomasz Gorbaczuk
- 10.01.22 21:13 Zenek Kapelinder
- 10.01.22 21:51 WS
Najnowsze wątki z tej grupy
- pierdolec na punkcie psa
- Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- Inteligentne oświetlenie schodów
- Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- Sezon grzewczy kurła
- ogłoszenie widziałem na słupie WN
- miałem zły sen
- Wilgotnosciomierz?
- co się rzuca w oczy w PL
- Czyszczenie rur
- ale grupa siadła
- Jakie podatki za wynajem?
Najnowsze wątki
- 2024-11-09 pierdolec na punkcie psa
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów
- 2024-09-22 Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-22 Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-18 szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- 2024-09-13 Sezon grzewczy kurła
- 2024-09-11 ogłoszenie widziałem na słupie WN
- 2024-09-10 miałem zły sen
- 2024-09-09 Wilgotnosciomierz?
- 2024-09-08 co się rzuca w oczy w PL
- 2024-09-08 Czyszczenie rur
- 2024-09-06 ale grupa siadła
- 2024-09-05 Krzew-drzewo