eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePiec do pieczenia chleba/pizzyRe: Piec do pieczenia chleba/pizzy
  • Data: 2022-01-10 16:12:48
    Temat: Re: Piec do pieczenia chleba/pizzy
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    poniedziałek, 10 stycznia 2022 o 08:42:37 UTC+1 Uzytkownik napisał(a):
    > W dniu 09.01.2022 o 23:18, Zenek Kapelinder pisze:
    > > niedziela, 9 stycznia 2022 o 21:42:47 UTC+1 Uzytkownik napisał(a):
    > >> W dniu 09.01.2022 o 15:32, Zenek Kapelinder pisze:
    > >>>> Mam piekarnik elektryczny Zanussi w którym wypieka żona 3 bochenki
    > >>>> chleba za 1 zamachem, pizzę także kilka można. Wszystko na termoobiegu,
    > >>>> 2,2kW mocy.
    > >>>> Więc zwykły piekarnik z termoobiegiem daję radę :)
    > >> Dokładnie i to jest najlepsze rozwiązanie do pieczenia chleba i pizzy.
    > >> Zwykły lub mniej zwykły piekarnik np. taki z funkcją pary. Tutaj polecam
    > >> piekarniki Electrolux, które mają programy wypieku prawdziwego chleba
    > >> wraz z procesem wyrastania/fermentacji ciasta, a funkcja pary pozwala
    > >> przeprowadzić proces wypieku bez zbytniego przypieczenia skórki. Chleb
    > >> ma wtedy chrupiącą, brązową, ale nie spieczoną skórkę.
    > >>> W pieczeniu chleba samo pieczenie nie jest specjalnie upierdliwe. W pieczeniu
    chleba upierdliwe jest zrobienie ciasta. Jak się zrobi to trzeba wszystko posprzątać,
    umyć. Maszynka do chleba ma tą zaletę że wrzuca się składniki i włącza. Jak upiecze
    wyjmuje sie chleb i czeka do następnego razu. Maszynkę mam wiele lat i ten helm co
    się w nim rozrabia myłem dwa razy. Raz jak dżem próbowałem zrobić. A drugi raz jak
    próbowałem wymieszać w nim składniki na kiełbasę. Jeszcze był trzeci raz a
    jednocześnie pierwszy. Jak kupiłem maszynkę to umysłem to co się z ciastem styka.
    > >> Ile razy w tej maszynce piekłeś pizzę?
    > >>
    > >> Zwróć uwagę, że Tomasz nie pyta o wypiekacz do bułek, ale o piec do
    > >> pieczenia chleba i pizzy. Twój wypiekacz nie służy do pieczenia chleba,
    > >> ale tylko i wyłącznie do wypieku bułki drożdżowej.
    > >>
    > >> Wypiek bułki drożdżowej i wypiek chleba to są dwa, całkiem różne
    > >> procesy, a podstawą wypieku prawdziwego chleba jest przygotowanie
    > >> zakwasu żytniego, odpowiednie wyrobienie ciasta i przeprowadzenie
    > >> procesu fermentacji tego ciasta.
    > >>
    > >> Co najważniejsze, chleb wypieka się bez dodatku drożdży lub z bardzo
    > >> niewielkim ich dodatkiem. Bułka natomiast wypiekana jest bez zakwasu
    > >> zasadniczo z użyciem samych drożdży.
    > > Nie wiesz to czytaj a nie pisz. Najlepiej dla ciebie będzie jak będziesz
    odpisywał tylko jak pytany jesteś. Co do twojego durnego pytania o pieczenie pizzy w
    maszynce. Wiem że masz dwucyfrowy współczynnik inteligencji ale że on jest w
    okolicach benzyny niebieskiej do tej pory nie przypuszczałem. Pizzy w maszynce nie
    piekłem ale ciasto na pizzę kręciłem w maszynce ostatnio w czwartek.
    > Zenuś, twoje porady mają przydatność zerową i taki też poziom ma twoje IQ.
    >
    > Po chuj piszesz te historyjki o kręceniu pizzy w maszynce, skoro autor
    > wątku nie pyta o proces kręcenia ciasta, ale o pieszczenie?
    >
    > Jak zwykle udzielasz odpowiedzi, która się ma nijak do zadanego pytania.
    > > Jak chcesz się przydać to daj przepis na wodny chleb.
    > "DO BUDY ZAWSZONY PSI BĘKARCIE!"
    >
    >
    > --
    > Ta wiadomość e-mail została sprawdzona pod kątem wirusów przez oprogramowanie AVG.
    > http://www.avg.com
    Uważaj bo za chwilę też może się okazać że kopiesz ojca po jajach jak łapę do
    szczanie podnosi.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1