-
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Marex" <m...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Subject: Re: Rum a marynarze
Date: Fri, 16 Oct 2009 12:28:35 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 31
Message-ID: <hb9otj$hoj$1@inews.gazeta.pl>
References: <hb4gic$2kae$1@news2.ipartners.pl> <hb4oqt$qsg$1@news.mm.pl>
<c...@1...googlegroups.com>
<hb7bhd$1ns$1@newsread2.aster.pl>
<8...@b...googlegroups.com>
<hb96bd$uh1$1@newsread2.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: localhost
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1255696115 18195 172.20.26.241 (16 Oct 2009 12:28:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Oct 2009 12:28:35 +0000 (UTC)
X-User: marksv
X-Forwarded-For: 83.16.167.106
X-Remote-IP: localhost
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:374724
[ ukryj nagłówki ]Boombastic <b...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Dy" <d...@m...com.pl> napisał w wiadomości
> news:85bb760c-5c8f-483f-b0be-f8c778e57e03@b2g2000yqi
.googlegroups.com...
> > Może wiesz jaka jest klasyfikacja rumu (jesli taka w ogole wystepuje)
> > i jakie parametry mowia cos o jego jakosci/
> >
> > Standardowo podstawą jest wiek rumu.
> >
> >troche zbyt ogolnikowo
>
> Jak chcesz szczegółowo to od tego jest internet. Jeśli ci to nie wystarcza
> to mój kolega ma szkołę barmańską w Warszawie i z chęcią wytłumaczy ci
> wszelkie tajniki produkcji alkoholi. Wystarczy się zapisac na szkolenie.
Ja
> nie posiadam aż takiej szczegółowej wiedzy poza zwiedzaniem kubańskiej
> fabryki rumu rodziny Baccardi.
Czy mógłbyś rzucić link adresu do tej szkoły..? Mam pod reką drinkmana,
co by mu się zdało nieco wiedzy w szerszym zakresie.
A swoją drogą rum dobrze rozgrzewa, także w sytuacjach trudnych. Zawsze
obserwowałem naszych GOPRowców jak popijali ówczesny rum Bożkov 40%,
rozcieńczany paroma kroplami soku albo coli. Tyle, że to był rum zza płd
strony Karkonoszy. Gdy kosztuję Baccardi, jakoś wieloletnie przasne
przyzwyczajenie nie pozwala się doszukać tego "rumowego smaku".. Cóż, za
długo kosztowalismy tych "tuziemskich" wynalazków... Pozdrawia~M
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Następne wpisy z tego wątku
- 16.10.09 12:49 Boombastic
- 16.10.09 17:36 Dy
- 16.10.09 18:56 Kane
- 18.10.09 20:14 Marex
- 18.10.09 20:42 Jacek_P
- 19.10.09 12:00 Andrzej S.
- 19.10.09 15:15 Boombastic
- 19.10.09 15:39 Marex
- 19.10.09 16:42 Papa Smerf
- 19.10.09 19:08 T.M.F.
- 19.10.09 19:53 Papa Smerf
Najnowsze wątki z tej grupy
- Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- Inteligentne oświetlenie schodów
- Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- Sezon grzewczy kurła
- ogłoszenie widziałem na słupie WN
- miałem zły sen
- Wilgotnosciomierz?
- co się rzuca w oczy w PL
- Czyszczenie rur
- ale grupa siadła
- Jakie podatki za wynajem?
- Od którego dostawcy najnizszy abonament za prad?
Najnowsze wątki
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów
- 2024-09-22 Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-22 Re: Uszczelnienie dachu - płyta żelbet
- 2024-09-18 szukam speca od mini-remontow (w w-wie)
- 2024-09-13 Sezon grzewczy kurła
- 2024-09-11 ogłoszenie widziałem na słupie WN
- 2024-09-10 miałem zły sen
- 2024-09-09 Wilgotnosciomierz?
- 2024-09-08 co się rzuca w oczy w PL
- 2024-09-08 Czyszczenie rur
- 2024-09-06 ale grupa siadła
- 2024-09-05 Krzew-drzewo
- 2024-09-01 Jakie podatki za wynajem?