eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRum a marynarzeRe: Rum a marynarze
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Marex" <m...@N...gazeta.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Rum a marynarze
    Date: Fri, 16 Oct 2009 12:28:35 +0000 (UTC)
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 31
    Message-ID: <hb9otj$hoj$1@inews.gazeta.pl>
    References: <hb4gic$2kae$1@news2.ipartners.pl> <hb4oqt$qsg$1@news.mm.pl>
    <c...@1...googlegroups.com>
    <hb7bhd$1ns$1@newsread2.aster.pl>
    <8...@b...googlegroups.com>
    <hb96bd$uh1$1@newsread2.aster.pl>
    NNTP-Posting-Host: localhost
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1255696115 18195 172.20.26.241 (16 Oct 2009 12:28:35 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Oct 2009 12:28:35 +0000 (UTC)
    X-User: marksv
    X-Forwarded-For: 83.16.167.106
    X-Remote-IP: localhost
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:374724
    [ ukryj nagłówki ]

    Boombastic <b...@p...onet.pl> napisał(a):

    >
    > Użytkownik "Dy" <d...@m...com.pl> napisał w wiadomości
    > news:85bb760c-5c8f-483f-b0be-f8c778e57e03@b2g2000yqi
    .googlegroups.com...
    > > Może wiesz jaka jest klasyfikacja rumu (jesli taka w ogole wystepuje)
    > > i jakie parametry mowia cos o jego jakosci/
    > >
    > > Standardowo podstawą jest wiek rumu.
    > >
    > >troche zbyt ogolnikowo
    >
    > Jak chcesz szczegółowo to od tego jest internet. Jeśli ci to nie wystarcza
    > to mój kolega ma szkołę barmańską w Warszawie i z chęcią wytłumaczy ci
    > wszelkie tajniki produkcji alkoholi. Wystarczy się zapisac na szkolenie.
    Ja
    > nie posiadam aż takiej szczegółowej wiedzy poza zwiedzaniem kubańskiej
    > fabryki rumu rodziny Baccardi.
    Czy mógłbyś rzucić link adresu do tej szkoły..? Mam pod reką drinkmana,
    co by mu się zdało nieco wiedzy w szerszym zakresie.
    A swoją drogą rum dobrze rozgrzewa, także w sytuacjach trudnych. Zawsze
    obserwowałem naszych GOPRowców jak popijali ówczesny rum Bożkov 40%,
    rozcieńczany paroma kroplami soku albo coli. Tyle, że to był rum zza płd
    strony Karkonoszy. Gdy kosztuję Baccardi, jakoś wieloletnie przasne
    przyzwyczajenie nie pozwala się doszukać tego "rumowego smaku".. Cóż, za
    długo kosztowalismy tych "tuziemskich" wynalazków... Pozdrawia~M
    >


    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1