eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domSPRZECIORRe: SPRZECIOR
  • Data: 2010-12-09 20:12:03
    Temat: Re: SPRZECIOR
    Od: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Panslavista wrote:
    > Kupiłem sprzęt do ręcznego szatkowania. Nie, nie z najwyższej
    > półki, ale jednak profesjonalny. Szatkownica firmy Hendi. Co prawda,
    > polowałem na resztki Mandolin De Buyera (po starej cenie) ale jakaś
    > banda podkupywała je nawet już po moim formalnym zakupie. Brzydko.
    > A mandolina dobra o sporych możliwościach, płynna regulacja -
    > plasterki do 10 mm grubości, paski - 3 nożyki i dociskacz na szynach
    > - szybka praca. Drugie pole operacyjne nóż falisty - tu już ręcznie -
    > przydałby się "kapelusz" - dopasuje sobie od innej. Tu można zrobić
    > plasterki karbowane - aż do subtelnej siateczki, zrobiłem sobie
    > chrupiące chipsy ziemniaczane. Pychotka.
    > Czego nie ma, a przydałoby się? Do karbowanych plasterków - już
    > pisałem - dociskacz "kapelusz", ale też deska do postawienia
    > mandoliny, z oporami, na jej koniec i na nóżkę - zwiększyłaby
    > znacznie operatywność. Ogólnie jestem zadowolony, De Buyera
    > Mandoline V-PRO kupię sobie później.

    http://www.amazon.com/Buyer-2010-21-Mandoline-Profes
    sionnelle-Stainless/dp/B000VB4YSW

    trzeba być kompletnie po....m zeby wydać za szatkownice 249$ :)

    zakładasz restaurację? :)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1