eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodySok z sokownika. Pytanko o cukier.Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
  • Data: 2014-07-12 22:02:25
    Temat: Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
    Od: Jacek <J...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2014-07-12 21:54, Ikselka pisze:
    > Jest też drugi argument "za" metodą z cukrem - cukier jako produkt sypki
    > przechowywany w papierowym op. zawiera bakterie - więc podczas parowania
    > sterylizuje się razem z sokiem i możesz nalewać taki gorący słodki sok
    > wężykiem wprost z sokownika do wysterylizowanych butelek, sterylizacja w
    > butelkach nie jest już konieczna.
    Dzięki. Straty cukru w pozostałym owocach jakoś przeboleję, zależy mi na
    większej wydajności. Co do braku konieczności pasteryzowania, to u mnie
    się ta metoda nie sprawdza i sok mi pleśnieje na powierzchni. Może mało
    słodzę. Na jeden "wsad" daję max kilo cukru i wychodzi mi zależnie od
    owoców od 1,5 do 3 litrów soku. Sok zawsze zagotowuję i wrzący wlewam do
    butelek, zakręcam i finito. Trzyma się nawet po kilka lat.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1