eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodySok z sokownika. Pytanko o cukier.Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!news-out.readnews.com!news-x
    xxfer.readnews.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrad
    a.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada
    .pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Sat, 12 Jul 2014 22:02:25 +0200
    From: Jacek <J...@o...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/24.6.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
    References: <53c190b3$0$2378$65785112@news.neostrada.pl>
    <11yzuwyvrf21o$.1q7xaztjzgx9y.dlg@40tude.net>
    In-Reply-To: <11yzuwyvrf21o$.1q7xaztjzgx9y.dlg@40tude.net>
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 14
    Message-ID: <53c1944f$0$2365$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.191.115.84
    X-Trace: 1405195343 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2365 79.191.115.84:49644
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:237612
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2014-07-12 21:54, Ikselka pisze:
    > Jest też drugi argument "za" metodą z cukrem - cukier jako produkt sypki
    > przechowywany w papierowym op. zawiera bakterie - więc podczas parowania
    > sterylizuje się razem z sokiem i możesz nalewać taki gorący słodki sok
    > wężykiem wprost z sokownika do wysterylizowanych butelek, sterylizacja w
    > butelkach nie jest już konieczna.
    Dzięki. Straty cukru w pozostałym owocach jakoś przeboleję, zależy mi na
    większej wydajności. Co do braku konieczności pasteryzowania, to u mnie
    się ta metoda nie sprawdza i sok mi pleśnieje na powierzchni. Może mało
    słodzę. Na jeden "wsad" daję max kilo cukru i wychodzi mi zależnie od
    owoców od 1,5 do 3 litrów soku. Sok zawsze zagotowuję i wrzący wlewam do
    butelek, zakręcam i finito. Trzyma się nawet po kilka lat.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1