eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domSól do akcji zima. Można ją używać w kuchni?Re: Sól do akcji zima. Można ją używać w kuchni?
  • Data: 2009-01-29 13:12:28
    Temat: Re: Sól do akcji zima. Można ją używać w kuchni?
    Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 29 Sty, 09:55, "jangr" <j...@i...pl> wrote:
    > Czy ktoś z Was może wie, czy dodaje się jakiś dodatkowych chemikaliów do
    > soli na
    > akcję zima do posypywania chodników, czy nie? Czy ta sól (pomimo napisów na
    > worku) nadaje się do spożycia?
    > Kiedyś używaliśmy soli technicznej z Kłodawy z 50kg worka i była bardzo
    > dobra.
    > Pozdrawiam.
    > jangr

    O ile to nie jest sól potasowa (kolor pomaranczowo - ceglasry aż do
    brunatnego to trzeba założyć, że brudna kopalniana - nie opłacalna do
    warzenia, czyli za mały procent soli w soli. W zasadzie można ją
    wymieszać z wodą, dokonać dekantacji i odparować - sól
    wykrystalizowana powinna nadać się do spożycie - bogata w minerały a
    nie tylko wodorotlenek i chlorek sodu...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1