eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-25 16:50:00
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Janusz <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2020-10-25 o 16:25, Kadar Oszmiański pisze:
    > Dnia Sat, 24 Oct 2020 22:40:50 +0200, Janusz napisał(a):
    >
    >> W dniu 2020-10-20 o 10:39, Marek pisze:
    >>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez firmę
    >>> zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po niecałym roku
    >>> użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka blatów (drewnianych,
    >>> laminowanych) które są łączone ze sobą czołami. Wykonawca ostrzegał żeby
    >>> niedopuścić do pozostawienia na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu
    >>> blatów ani do stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym
    >>> łączeniu blaty w dwóch punktach spuchły.
    >> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty, składany przy
    >> zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10 lat, trzyma się dobrze,
    >> jedynie pod
    >> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem czy to
    >> gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc ważne jest
    >> odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >
    > Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym nie
    > można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to właśnie jest.
    >
    Można postawić, byle nie za długo.

    --
    Janusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1