eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-26 14:37:42
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Kadar Oszmiański <o...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia 26 Oct 2020 11:59:59 GMT, Budzik napisał(a):

    > Użytkownik Kadar Oszmiański o...@g...com ...
    >
    >>>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez
    >>>> firmę zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po
    >>>> niecałym roku użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka
    >>>> blatów (drewnianych, laminowanych) które są łączone ze sobą
    >>>> czołami. Wykonawca ostrzegał żeby niedopuścić do pozostawienia
    >>>> na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu blatów ani do
    >>>> stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym łączeniu
    >>>> blaty w dwóch punktach spuchły.
    >>> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty,
    >>> składany przy zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10
    >>> lat, trzyma się dobrze, jedynie pod
    >>> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem
    >>> czy to gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc
    >>> ważne jest odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >>
    >> Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym
    >> nie można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to
    >> właśnie jest.
    >
    > I tu masz racje.
    > Pare lat temu zmieniałem blaty kuchenne, kupiłem coś z marketu,
    > posilikonowałem miejsca które były ucinane i nie pierdole sie z woda
    > etc.
    > Ale za to okładzina po paru latach juz jakas porysana etc.
    >
    > Obiecałem sobie ze nastepny bedzie z jakiegoś kamienia zeby juz w ogole
    > miec w dupie.
    >
    > No chyba ze kazdy blat bedzie sie niszczył od rysania, przesuwania,
    > polewania etc?
    >
    > Z czego zrobic zeby było dobrze?

    Ja miałem z czarnego granitu. Tylko nie szlifowanego a zmatowionego. Nie
    zauważyłem różnicy między nowym a 10 letnim.
    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1