eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.samoylyk.n
    et!aioe.org!.POSTED.O8mkEIZTbAUg4+3EOsT0Og.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: Kadar Oszmiański <o...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Mon, 26 Oct 2020 14:37:42 +0100
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 42
    Message-ID: <1...@4...net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <1...@4...net>
    <X...@1...0.0.1>
    Reply-To: o...@g...com
    NNTP-Posting-Host: O8mkEIZTbAUg4+3EOsT0Og.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    X-Antivirus-Status: Clean
    X-Antivirus: Avast (VPS 201026-4, 26.10.2020), Outbound message
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567634
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia 26 Oct 2020 11:59:59 GMT, Budzik napisał(a):

    > Użytkownik Kadar Oszmiański o...@g...com ...
    >
    >>>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez
    >>>> firmę zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po
    >>>> niecałym roku użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka
    >>>> blatów (drewnianych, laminowanych) które są łączone ze sobą
    >>>> czołami. Wykonawca ostrzegał żeby niedopuścić do pozostawienia
    >>>> na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu blatów ani do
    >>>> stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym łączeniu
    >>>> blaty w dwóch punktach spuchły.
    >>> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty,
    >>> składany przy zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10
    >>> lat, trzyma się dobrze, jedynie pod
    >>> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem
    >>> czy to gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc
    >>> ważne jest odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >>
    >> Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym
    >> nie można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to
    >> właśnie jest.
    >
    > I tu masz racje.
    > Pare lat temu zmieniałem blaty kuchenne, kupiłem coś z marketu,
    > posilikonowałem miejsca które były ucinane i nie pierdole sie z woda
    > etc.
    > Ale za to okładzina po paru latach juz jakas porysana etc.
    >
    > Obiecałem sobie ze nastepny bedzie z jakiegoś kamienia zeby juz w ogole
    > miec w dupie.
    >
    > No chyba ze kazdy blat bedzie sie niszczył od rysania, przesuwania,
    > polewania etc?
    >
    > Z czego zrobic zeby było dobrze?

    Ja miałem z czarnego granitu. Tylko nie szlifowanego a zmatowionego. Nie
    zauważyłem różnicy między nowym a 10 letnim.
    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1